ΤΗΝ 3Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

katalogosΗ 3η Γιορτή Πολυγλωσσίας με τίτλο «Θεσσαλονίκη, Πολύγλωττη Πόλις 2015» θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Βασ. Γεωργίου Α΄1) από την Παρασκευή 22 έως και την Κυριακή 24 Μαΐου 2015.
Τη γιορτή διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ).
Η διοργάνωση απευθύνεται σε νέους αλλά και μεγαλύτερους σε ηλικία με στόχο να ανακαλύψουν την ποικιλία και τον πολιτισμικό πλούτο των γλωσσών και να πάρουν μέρος σε θεατρικά και μουσικά εργαστήρια, εκπαιδευτικά σχέδια δράσης, βιωματικές δραστηριότητες πολιτισμικού χαρακτήρα, ερευνητικά προγράμματα, φιλικές και αυθόρμητες συζητήσεις και παρουσιάσεις.
Στην 3η Γιορτή Πολυγλωσσίας συμμετέχουν περισσότεροι από 115 φορείς της πόλης, πολιτιστικοί και μορφωτικοί σύλλογοι, ξένα Ινστιτούτα, σωματεία, σχολεία, Προξενεία και μη κυβερνητικές οργανώσεις, που παρουσιάζουν ένα σύνολο δράσεων, μέσω των οποίων αναδεικνύεται ο γλωσσικός πλούτος που χαρακτηρίζει τη Θεσσαλονίκη.
Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, Έλλη Χρυσίδου, τόνισε ότι σκοπός της διοργάνωσης είναι η προβολή των πολιτιστικών στοιχείων της Θεσσαλονίκης αλλά και η παρουσίαση του πλούτου των γλωσσών και διαλέκτων που συναντάμε στην πόλη, η αλληλεπίδραση μεταξύ τους καθώς και η ανάδειξη της δυναμικής της πολυγλωσσίας στη σύγχρονη κοινωνία.
«Η μεγάλη εκδήλωση ενδιαφέροντος από φορείς που συμμετείχαν στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις αλλά και η στήριξη των εθελοντών, αποτελούν στοιχεία που εγγυώνται την επιτυχημένη διεξαγωγή και της φετινής γιορτής» δήλωσε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για Δράσεις Παιδείας, Αναστάσιος Τελίδης.

You may also like...