Τζίντι Ματζά, ένας ποιητής από την Κίνα στην Αθήνα Συνάντηση γνωριμίας-συζήτηση-απαγγελίες

untitled1Πέμπτη 10 Μαρτίου, 19:00
Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας
Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17:30
Συντονίζει ο μεταφραστής, ποιητής  και δοκιμιογράφος Γιώργος Μπλάνας σε συνεργασία με τον Κύκλο Ποιητών και την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας
Στα ελληνικά και κινεζικά με ταυτόχρονη μετάφραση
Το Megaron Plus υποδέχεται την Πέμπτη 10 Μαρτίου στις 7:00 το βράδυ τον διακεκριμένο κινέζο ποιητή Τζίντι Ματζά [Jidi Majia], που έρχεται στην Αθήνα για μια συνάντηση γνωριμίας-συζήτηση με το ελληνικό κοινό, η οποία θα γίνει στα κινεζικά και στα ελληνικά (με ταυτόχρονη μετάφραση). Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το πολιτιστικό σωματείο Κύκλος Ποιητών και την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Συντονίζει ο μεταφραστής, ποιητής και δοκιμιογράφος Γιώργος Μπλάνας. Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 5:30 μ.μ.

Ο Τζίντι Ματζά,…
… επιφανής ποιητής και συγγραφέας της εθνότητας Γι, γεννήθηκε το 1961 στο Νταλιανγκσάν της επαρχίας Σετσουάν της Κίνας. Σπούδασε κινεζική γλώσσα και λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο Νοτιοδυτικών Εθνοτήτων. Είναι πρόεδρος του Κινεζικού Συνδέσμου Μειονοτικών Λογοτεχνιών και μόνιμος αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Κινέζων Ποιητών. Η ποίησή του έχει μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ελληνικά, τσεχικά, σερβικά, κορεατικά, πολωνικά, γερμανικά και σε άλλες γλώσσες. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία στην Κίνα και στο εξωτερικό. Η ποίησή του, πλημμυρισμένη από τα ορεινά τοπία της Νοτιοδυτικής Κίνας και την παράδοση του λαού του, απελευθερώνει μια πανανθρώπινη διάσταση ενότητας με τη φύση και αποτελεί μιαν ιδιότυπη παρέμβαση στη μεταμοντέρνα τάση για παγκοσμιοποίηση του Δυτικού Πολιτισμού.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω διαδικτύου και θα είναι ανοικτή σε όλους.
Η παρακολούθηση της μετάδοσης θα είναι εφικτή μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου Μουσικής http://www.megaron.gr
Για περισσότερες πληροφορίες
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
210 72.82.333
www.megaron.gr

Επίσης:
https://www.facebook.com/megaron.gr
http://www.pinterest.com/megaronathens/
https://twitter.com/MegaronAthens

 

You may also like...