«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων

image_galleryΔύο νέα αποκτήματα στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου!

Δύο νέα αποκτήματα εμπλουτίζουν το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου. Δύο σφραγίδες γραφείου από την εποχή της γαλλικής διοίκησης του εργοστασίου φωταερίου περιήλθαν στη συλλογή του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου κατόπιν ευγενικής δωρεάς ενός συλλέκτη.Η πρώτη σφραγίδα χρονολογείται στο 19ο αιώνα και ανήκει στην εταιρία που ίδρυσε το 1887 ο Ιωάννης Βαπτιστής Σερπιέρι  («Εταιρία Αεριόφωτος Αθηνών και Άλλων Πόλεων» ή στα γαλλικά «Société du gaz d’Athènes et autres villes»).

Η δεύτερη, η οποία μάλιστα είναι και εσώγλυφη για χρήση με βουλοκέρι, χρονολογείται στις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα και αναφέρεται στην «Ελληνική Εταιρία Φωταερίου Αθηνών» («Société hellénique du gaz d’Athènes»).

Φωτογραφίες και λεπτομέρειες για τις δύο αυτές σφραγίδες μπορείτε να δείτε στην ψηφιακή συλλογή του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου:
http://www.technopolis-athens.com/web/guest/collections/view

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου ευχαριστεί όλους τους δωρητές που με την αφιλοκερδή προσφορά προσωπικού υλικού ή αντικειμένων συμβάλλουν στη διάσωση, διατήρηση και προβολή της κληρονομιάς του εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας.

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518, 210 3453548
press@athens-technopolis.gr,

Πρόσβαση:
Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

You may also like...