Τετάρτες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης με Αρχαιολογικές Διαλέξεις

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018
ΩΡΑ: 19.00
ΧΩΡΟΣ: Αίθουσα «Μ. Ανδρόνικος»
ΕIΣΟΔΟΣ ΕΛΕYΘΕΡΗ

ΤΕΤΑΡΤΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, συνεχίζει τον κύκλο των επιστημονικών διαλέξεων, υπό τον γενικό τίτλο «Τετάρτες στο Μουσείο – Αρχαιολογικές Διαλέξεις». Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποσκοπεί στη γνωριμία του κοινού της Θεσσαλονίκης με σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, νέες ανασκαφικές και διεπιστημονικές έρευνες και τα πορίσματά τους.
Διάλεξη του καθηγητή  James Ross  (University of Western Australia, Perth, Australia) με θέμα: Precious Metals and the Rise of two MacedonianGreats”: Philip II and Alexander III.
Σε μόλις 23 χρόνια ο Φίλιππος Β’ μετέτρεψε το μικρό Βασίλειο των Μακεδόνων στη Β. Ελλάδα σε μία σημαντική ηγεμονία που ένωσε όλες τις ελληνικές πόλεις εναντίον των Περσών. Στα επόμενα 13 χρόνια ο Μέγας Αλέξανδρος Γ’ πραγματοποίησε τη μεγάλη εκστρατεία και διαμόρφωσε μία νέα κατάσταση στον αρχαίο κόσμο. Στην εποχή του Φιλίππου ο χρυσός και ο άργυρος είχαν μεγαλύτερη αξία σε σχέση με την σύγχρονη εποχή. Ο Φίλιππος αντιλήφθηκε από πολύ νωρίς τη δυναμική των πλούσιων κοιτασμάτων των Βαλκανίων και κατακτώντας τουλάχιστον 11 σημαντικές μεταλλευτικές περιοχές δημιούργησε αυτήν την τεράστια ηγεμονία.

Συνδιοργάνωση: Σύνδεσμος Φίλων ΑΜΘ, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

You may also like...