Τα φυτά που μας φροντίζουν: Τα ανοιξιάτικα λαχανικά και βότανα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Μια σειρά συναντήσεων και εργαστηρίων με επίκεντρο τα κυριότερα λαχανικά και βότανα που καλλιεργούνται την άνοιξη και το καλοκαίρι, πολλά από τα οποία βρίσκει κανείς και στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν τις χρήσεις τους, πώς να τα καλλιεργούν και στο τέλος, δημιουργούν το δικό τους ανοιξιάτικο – καλοκαιρινό παρτέρι.

07/04 | Τα λαχανικά και τα μυρωδικά του ανοιξιάτικου λαχανόκηπου: Στην πρώτη συνάντηση του Απριλίου, οι συμμετέχοντες σχεδιάζουν και φυτεύουν το ανοιξιάτικο μποστάνι τους. Μαθαίνουν χρήσιμες πληροφορίες για τις σπορές και τις φυτεύσεις των σημαντικών για τη διατροφή μας παραδοσιακών λαχανικών, ενώ εμβαθύνουν ακόμα περισσότερο στον σπόρο, που κουβαλά όλη τη γνώση, την παράδοση και την κουλτούρα κάθε κοινωνίας.

14/04 | Καλλιέργεια του εδάφους: Στη δεύτερη συνάντηση, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν για τις ανάγκες θρέψης των ανοιξιάτικων λαχανικών, την αμειψισπορά και τις χλωρές λιπάνσεις. Εξοικειώνονται με τη διαδικασία της κομποστοποίησης, ενώ αρχίζουν να αναγνωρίζουν και να αναλύουν εδάφη, καθώς και να παρασκευάζουν κομπόστ, δηλαδή τροφή για τα φυτά.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Γεωπόνος MSc, Med Culture

Κυριακή 07, 14/04 | 11.00 – 13.00

Για ενήλικες
Έως 30 συμμετοχές
Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας

You may also like...