Τα Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο) παρουσιάζουν…

MarasleioΚυριακή 29 Μαΐου 2016, από τις 10:30 έως τις 14:00
Τα Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο) παρουσιάζουν…
Είσοδος Ελεύθερη
Με προσκλήσεις από το Μαράσλειο
·        10:30, Μαθητικός Όμιλος
«Δημιουργική Έκφραση & Κίνηση»
«Η θάλασσα κι ο κόσμος της ταξιδεύουν στον κόσμο χορεύοντας»
Οι μαθήτριες του Μ.Ο. παρουσιάζουν μέρος της δουλειάς τους την χρονιά που πέρασε μέσα από μουσικοκινητικό δρώμενο με θέμα τη θάλασσα και τον κόσμο της. Μέσα από ένα φανταστικό ταξίδι των πλασμάτων του βυθού ανά τον κόσμο, γίνεται μια αναφορά σε ρυθμούς και χορούς με «άρωμα» Ταϊτής, Ινδίας, Αφρικής, Αιγύπτου, Ισπανίας και Ελλάδας.
Συμμετέχουν :
Η  Εκπαιδευτικός :Eρατώ Παλαιολόγου (Υπεύθυνη Μ.Ο. –Εκπ. Φυσικής Αγωγής)
Οι μαθήτριες του Μ.Ο. :
Αβραμίδου Σταυριανή, Aνδρέου Ελένη,  Γιαννακοπούλου Κατερίνα, Γεωργιάδου Μαργαρίτα, Γκάτζια Κορίνα, Καραναστάση Νιόβη, Καρέλλη-Καστρίτη Μαρία , Καρέλλη –Καστρίτη Φαίδρα, Μουλακάκη Δανάη, Πετάση Γεωργία, Σταυράκη Κατερίνα, Ταβουλάρη Αθηνά.
Διάρκεια : 30΄
·        11:00, «Το αρχοντόπουλο που έγινε πύργος»
Τα παιδιά της Β ΄1 τάξης  μέσα από τη δραματοποιημένη αφήγηση και τη μουσική ζωντανεύουν το παραμύθι της Σοφίας Μαντουβάλου.
Ονειρεύονται, φαντάζονται, ελπίζουν….
«Το αρχοντόπουλο που έγινε πύργος είναι ένα καινούργιο παραμύθι. Δεν είναι διασκευή. Είναι ένα λαϊκότροπο μοντέρνο παραμύθι. Όπως αναφέρει η συγγραφέας, έχει χρησιμοποιήσει μοτίβα και στοιχεία του λαϊκού παραμυθιού όπως οι σαράντα μέρες, οι μοίρες, τα ξωτικά, τα πουλιά που μιλάνε με ανθρώπινη φωνή, για να μιλήσει για την αγάπη που ξεπετρώνει την καρδιά και νικάει το κακό, και έχει παραβεί το νόμο του λαϊκού παραμυθιού για την ανωνυμία του τόπου που συμβαίνουν τα δρώμενα μιας και ονομάζει το τόπο οπού συμβαίνουν αυτά…
Πού;  Στον τόπο των πυργόσπιτων: στη Μάνη.»
Διδασκαλία κειμένου, επιμέλεια: Φωτεινή Ζέρβα
Μουσική επιμέλεια- διδασκαλία: Χρυσάνθη Ζεπάτου
Διάρκεια: 50’
·        12:15, Μαθητικός όμιλος
Χορωδιακό και Ορχηστρικό Σύνολο
Πήραμε τις  νότες, βρήκαμε το ρυθμό, προσθέσαμε τα λόγια, δανειστήκαμε την κίνηση  του ανέμου και είμαστε έτοιμοι να σας χαρίσουμε τη φαντασία της αρμονίας, τη δύναμη του παλμού, τη μαγεία των στίχων.
Τα παιδιά του Ομίλου θα παρουσιάσουν μέρος της δουλειάς τους, δηλαδή τραγούδια και οργανικά μέρη που αναδεικνύουν τη φωνή και χαρίζουν μουσική απόλαυση σε μικρούς και μεγάλους.
Υπεύθυνες Ομίλου: Ελένη Αναστασιάδου – Νικολέττα Χαραλαμποπούλου
Τραγουδάει μαζί μας η κυρία Δάφνη Καμμένου
Διάρκεια : 35 λεπτά.
·        13:00, Θεατρικός Όμιλος Μαρασλείου
Φ.Γ. Λόρκα Δον Κριστομπίτα – Δόνια Ροζίτα
Θέατρο με ζωντανές μαριονέτες από το Θεατρικό Εργαστήρι του Μαρασλείου. Μία φάρσα από τον Φ. Γ. Λόρκα που ανακαλεί τα πρώτα έργα του μεγάλου Ισπανού δημιουργού όταν, παιδί ακόμα, φτιάχνει το θεατράκι των Φασουλήδων για να στεγάσει την αχαλίνωτη φαντασία του.Στο παραθυράκι της σκηνής των Φασουλήδων οι μικροί ηθοποιοί είναι τα ανδρείκελα στα οποία ο ποιητής, εραστής του παιχνιδιού της τέχνης, συνδέεται με την Κομέντια ντελ Άρτε, δίνει φωνή στους απλούς ανθρώπους και πατά πάνω στη λαϊκή παράδοση της Ισπανίας για να αποτυπώσει με ενάργεια την ποιητική του φαντασία.Μία παράσταση που επιχειρεί να ακολουθήσει την πορεία του ποιητή καθώς εξελίσσει την τέχνη και τους προβληματισμούς του, δίνει πνοή αληθινής ζωής στα ανδρείκελά του και τα κάνει αληθινούς ανθρώπους για να ερμηνεύσουν αργότερα το Ματωμένο Γάμο, τη Γέρμα και την Μπερνάρντα Άλμπα.
Συμμετέχουν: Αθανασοπούλου Ελένη, Κυριάκου Χρήστος, Λάζος Αντώνης, Παναγιωτίδης Ερνέστος, Πανταζοπούλου Ρεβέκκα – Ζιζέλ, Πετρίδου Ελισάβετ, Ρουλάκη Καψοκαβάδη Νεφέλη, Τράγκα Κορίνα, Χαριτάκη Μαρία
Θεατρική διδασκαλία – Σκηνοθεσία: Μαρία Ζαχαροπούλου με τη συνεργασία της Μάρως Μαυρομμάτη – Καλλία
Διάρκεια: 45’
Αίθουσα: Αίθουσα 1 ισογείου
Είσοδος Ελεύθερη. Με προσκλήσεις από το Μαράσλειο
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr
Ø  Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Ø  Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr
Ø  Εισιτήρια προπωλούνται στα Εκδοτήρια Ticket Services Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου)
Ø  Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα Forthnet
Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις  08:00 – 22:00.  Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01. Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10:00  έως 01:00. Από τις 01:01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.

You may also like...