Ταινιόραμα 2015: Η γιορτή του Φιλμ στο Άστυ

tainioramaΓια ακόμη μια χρονιά, η γιορτή του σινεφίλ που μετράει 25 χρόνια σηκώνει αυλαία στον κινηματογράφο Άστυ και γεμίζει τις ημέρες μας με τη μαγεία και τη νοσταλγία των φιλμ.
Το Tαινιόραμα της ΑΜΑ Films με ακόμη έναν μαραθώνιο σπάνιων και αριστουργηματικών ταινιών υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι από τις 14 Μαΐου και για 8 ολόκληρες εβδομάδες (έως τις 8 Ιουλίου) με τρεις προβολές ημερησίως.
Στην εποχή των μπλοκμπάστερ και της ψηφιακής προβολής, η σινεφιλία και η αγάπη του κινηματογραφικού θεατή για το σελιλόιντ κρατιούνται σταθερά ψηλά χάρη σε θεσμούς όπως το Ταινιόραμα.
Ο μαραθώνιος ταινιών, που πλέον τον συνεχίζουν οι γιοι του ο Γιώργος και ο Δημήτρης, εγκαινιάστηκε από τον κυρ-Αντώνη Στεργιάκη και έμαθε σινεμά σε τόσες γενιές Αθηναίων σινεφίλ. Τρεις κόπιες την ημέρα, εκατοντάδες μπομπίνες εβδομαδιαίως θα μπαινοβγαίνουν στο θρυλικό, σκοτεινό δωματιάκι του κεντρικού κινηματογράφου, και θα ανεβοκατέβουν στο σινεφίλ υπόγειο της πλατείας Κοραή.
Στην φετινή γιορτή του Ταινιοράματος, των 8 εβδομάδων, των 56 ημερών και των 168 ταινιών – προβολών, μέσα από τις οποίες θα παρελάσουν όλοι οι κορυφαίοι auteurs του παγκόσμιου σινεμά από τις 14 Μαΐου έως τις 8 Ιουλίου, βρίσκει την πλήρη εφαρμογή της η γνωστή ρήση «για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι».
Στο φετινό Ταινιόραμα θα θυμηθείτε ξανά τον Ερμάνο Όλμι και τον εκπληκτικό του Χρυσό Φοίνικα, «Το δέντρο και τα τσόκαρα», τα ξεχασμένα διαμάντια όπως το «Κανάλ» του Βάιντα, το «Ημερολόγιο ενός κλέφτη» του Ναγκίσμα Όσιμα και η «Απομόνωση» του Κάρλος Σάουρα. Επιπλέον, το «Ήταν ένας τραγουδιστής κότσυφας» του Οτάρ Ιοσελιάνι, τα «Μαύρα μάτια» (του Νικίτα Μιχάλκοφ), κ.α.
Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά ολόκληρο το πρόγραμμα (ημερομηνίες, ταινίες, ώρες προβολής).
Τιμές εισιτηρίων:
Αξίζει να σημειωθεί ότι θα υπάρχει ενιαίο ημερήσιο εισιτήριο των 7 ευρώ, μειωμένο των 6 ευρώ, ενώ θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός καρτών διαρκείας και για τις 8 εβδομάδες αξίας μόνο 45 ευρώ.
Κινηματογράφος Άστυ, Πεζόδρομος Κοραή 4, Αθήνα
Πηγή: in.gr

You may also like...