Τέχνη και πολιτική: Ο ρόλος και η στάση της διανόησης απέναντι στις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου

www.mcf.gr “Τέχνη και πολιτική: Ο ρόλος και η στάση της διανόησης απέναντι στις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου” Δευτέρα 20 Μαρτίου στις 19.00 στο Θέατρο του ΙΜΚ Είσοδος ελεύθερη Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου  στις 7μμ, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, οι ιδιαίτερα δημοφιλείς στη Ρωσία και πολυμεταφρασμένοι λογοτέχνες Ζαχάρ Πριλέπιν, Σεργκέι Σαργκουνόβ και ο ροκ μουσικός και συγγραφέας Αλεξάντερ Σκλιάρ, συναντούν Έλληνες συναδέλφους τους και το κοινό σε μια συζήτηση με θέμα: «Τέχνη και πολιτική: Ο ρόλος και η στάση της διανόησης απέναντι στις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου» Τη συζήτηση συντονίζει η Νάντια Βαλαβάνη, συγγραφέας και πρ. αν. Υπ. Οικονομικών. Στο πάνελ συμμετέχει ο σκιτσογράφος και συγγραφέας Στάθης (Σταυρόπουλος) ενώ έχουν προσκληθεί για να παρέμβουν γνωστοί Έλληνες διανοούμενοι και καλλιτέχνες. Η συζήτηση θα κλείσει με την  Μπέττυ Χαρλαύτη να ενώνει τις δυνάμεις της με το  Αλεξάντερ Σκλιάρ, παρουσιάζοντας ρωσικά, ελληνικά και διεθνή μουσικά κομμάτια. Στο πιάνο τους συνοδεύουν οι μουσικοί Γιάννης Μπελώνης και Αλεξάντερ Μπελονόσοβ. Την εκδήλωση οργανώνει η Ομοσπονδία Συλλόγων και Οργανώσεων Ρωσικής καταγωγής και Ρωσόφωνων πολιτών στην Ελλάδα, η οποία προσκάλεσε τους Πριλέπιν, Σαργκουνόβ, Σκλιάρ και Μπελονόσοβ να επισκεφθούν για πρώτη φορά την Ελλάδα. Είναι μια νέα γενιά Ρώσων δημιουργών του 21ου αιώνα που ανδρώνεται συνεχίζοντας τις ισχυρές παραδόσεις της ρωσικής διανόησης, πρώτα απ’ όλα με το έργο τους, αλλά και ως παράγοντες επιρροής τόσο για στην πορεία της σύγχρονης ρωσικής κοινωνίας όσο και για τις διεθνείς αναζητήσεις της.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Τηλ: 210 6985050 & 211 7004320

Κιν: 694 2962965

Σύντομα βιογραφικά: Zahar Prilepin : (επίσημη ιστοσελίδα:  http://zaharprilepin.ru/). Γεννημένος το 1975, ο Prilepin θεωρείται σήμερα ο πιο πολυδιαβασμένος Ρώσος λογοτέχνης κι ένα από τα πρόσωπα με τη μεγαλύτερη δημόσια επιρροή στη χώρα του. Το Newsweek έγραψε γι’ αυτόν ότι «για να κατανοήσει κάποιος τη σημερινή Ρωσία, χρειάζεται να κατανοήσει τον Πριλέπιν» χαρακτηρίζοντάς τον «Ρώσο Χεμινγκγουέη». Με 17 έργα στη βιβλιογραφία του από το 2006 μέχρι τώρα, από τα οποία 8 μυθιστορήματα έχουν μεταφραστεί σε πάνω από 10 γλώσσες.

Sergei Shargunov: (επίσημη ιστοσελίδα: http://shargunov.com/). Γεννημένος το 1980 και δημοσιογραφώντας από 19 ετών ο Shargunov  κυκλοφόρησε το πρώτο του best seller «Ένα βιβλίο χωρίς φωτογραφίες» το 2011. Από τότε τα μυθιστορήματά του είναι από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στη Ρωσία, ενώ έχουν μεταφραστεί σε 8 γλώσσες.

Alexander Sklyar: Γεννημένος το 1958, ο Sklyar άφησε το 1985 την καριέρα του διπλωμάτη για να ιδρύσει το ροκ συγκρότημα VA BANK. Από τότε ο τραγουδιστής/συνθέτης/ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός παραγωγός/ηθοποιός και συγγραφέας Alexander Sklyar αναδείχτηκε σε μια ιδιαίτερα δημοφιλή προσωπικότητα στη Ρωσία και με εμφανίσεις σε πολλές χώρες.

Aleksandr Belonosov:  Γεννημένος το 1961 , μουσικός, συνθέτης ο ίδιος ποπ και ροκ έργων, συνεργάζεται με τον Alexander Sklyar από την εποχή του συγκροτήματος VA BANK. Είναι γνωστός στη δισκογραφία επίσης από κυκλοφορία άλμπουμ με εκτελέσεις κλασσικών έργων για πιάνο και κιθάρα.

Πληροφορίες Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78, Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579

Δευτέρα 20 Μαρτίου, στις 19:00, στο Θέατρο του ΙΜΚ

Είσοδος ελεύθερη

*******

Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 08:00-22:00. Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€.για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης. Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10:00 έως 01:00. Από τις 01:01πμ θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.

You may also like...