Τέσσερα ρεσιτάλ αφιερωμένα στον μεγάλο ρομαντικό της Ρωσικής Σχολής Σεργκέι Ραχμάνινοφ

Τέσσερα ρεσιτάλ αφιερωμένα

στον μεγάλο ρομαντικό

της Ρωσικής Σχολής

Σεργκέι Ραχμάνινοφ

 

 

Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

 

Στέφανος Νάσος – Απόστολος Παληός | πιάνο ντούο

Δευτέρα 1 Απριλίου | ώρα 20:30

 

Ρενάτο Ρίπο | τσέλο – Philipp Kopatchevskiy | πιάνο

Τετάρτη 3 Απριλίου | ώρα 20:30

 

Η πιανιστική γραφή του Σεργκέι Ραχμάνινοφ

Διάλεξη-ρεσιτάλ της Μάγδας Νικολαΐδου

Σάββατο 6 Απριλίου | ώρα 18:00

 

Ρεσιτάλ Κάρολου Ζουγανέλη

Σάββατο 6 Απριλίου | ώρα 20:30

 

 

 

Στον Σεργκέι Ραχμάνινοφ (1873 – 1943) είναι αφιερωμένoς ο νέος κύκλος εκδηλώσεων που παρουσιάζεται στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου. Έλληνες και ξένοι σολίστ που έχουν μελετήσει σε βάθος τις παρτιτούρες του και έχουν εντρυφήσει στο συνθετικό του ιδίωμα, δίνουν τέσσερα ρεσιτάλ από τη Δευτέρα 1 έως το Σάββατο 6 Απριλίου εστιάζοντας το ενδιαφέρον τους σε έργα για πιάνο καθώς και σε έργα μουσικής δωματίου του λαμπρού ρώσου συνθέτη και βιρτουόζου πιανίστα. Στο αφιέρωμα λαμβάνουν μέρος το πιανιστικό ντούο Στέφανος Νάσος – Απόστολος Παληός (1/4), ο τσελίστας Ρενάτο Ρίπο και ο πιανίστας Philipp Kopatchevskiy (3/4), η σολίστ Μάγδα Νικολαΐδου που θα δώσει διάλεξη-ρεσιτάλ για την πιανιστική γραφή του Ραχμάνινοφ (6/4) και ο δεξιοτέχνης του πιάνου Κάρολος Ζουγανέλης (6/4). Η προπώληση και για τα τέσσερα ρεσιτάλ του κύκλου Ραχμάνινοφ έχει ήδη αρχίσει.

 

 

Στέφανος Νάσος – Απόστολος Παληός | πιάνο ντούο

Δευτέρα 1 Απριλίου | ώρα 20:30

Ο Σεργκέι Ραχμάνινοφ έγραψε σπουδαίες συνθέσεις για πιανιστικό ντούο, όπως η δεξιοτεχνική Ρωσική ραψωδία, έργο της νεότητάς του, και οι περίφημες δύο σουίτες για δύο πιάνα, αναμφίβολα από τις ωραιότερες και πιο απαιτητικές του ρεπερτορίου. Στο πρόγραμμα της βραδιάς συμπεριλαμβάνεται επίσης το ζωηρό Κοντσερτίνο για δύο πιάνα, που ο Ντμίτρι Σοστακόβιτς έγραψε για τον γιο του Μαξίμ.

Ρενάτο Ρίπο | τσέλοPhilipp Kopatchevskiy | πιάνο

Τετάρτη 3 Απριλίου | ώρα 20:30

Μια βραδιά με το βιολοντσέλο να συνδιαλέγεται με το πιάνο, το κύριο μέσο έκφρασης των συνθετών. Τρεις γενιές συνθετών συνδέονται μέσα από το αόρατο νήμα της μουσικής: ο μαθητής Ραχμάνινοφ με τον δάσκαλό του Αρένσκι και με τον Τσαϊκόφσκι που υπήρξε μέντορας και των δύο και κύρια πηγή έμπνευσής τους. Η Σονάτα σε σολ ελάσσονα για τσέλο και πιάνο του Σεργκέι Ραχμάνινοφ συνδυάζεται με το Λυπητερό τραγούδι, τη Ρομάντσα και την Ανατολίτικη μελωδία του Άντον Αρένσκι, αλλά και με μεταγραφές για σόλο πιάνο αποσπασμάτων από τον δημοφιλέστατο Καρυοθραύστη καθώς και με το Pezzo capriccioso του μεγάλου των ρώσων ρομαντικών, Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι.

 

Η πιανιστική γραφή του Σεργκέι Ραχμάνινοφ

Διάλεξη-ρεσιτάλ της Μάγδας Νικολαΐδου

Σάββατο 6 Απριλίου | ώρα 18:00

Αντικείμενο της διάλεξης είναι η διερεύνηση και ερμηνεία του μουσικού νοήματος των ÉtudesTableaux του Ραχμάνινοφ, καθώς επίσης η σύνδεση και εφαρμογή τους στη μουσική εκτέλεση, μέσα από επιλεγμένα αποσπάσματα από το συγκεκριμένο έργο του κορυφαίου ρώσου μουσουργού.

 

 

Ρεσιτάλ Κάρολου Ζουγανέλη

Σάββατο 6 Απριλίου | ώρα 20:30

Βιρτουόζος παγκοσμίου βεληνεκούς, ο Σεργκέι Ραχμάνινοφ ακολούθησε τα χνάρια μεγάλων πιανιστών-συνθετών γράφοντας Σπουδές και Πρελούδια όπως ο Σοπέν και Μουσικές στιγμές όπως ο Σούμπερτ. Μια βραδιά με επιλεγμένες πιανιστικές μινιατούρες συγκλονιστικής ομορφιάς που μιλούν απευθείας στην καρδιά του ακροατή.

Tιμές εισιτηρίων για τα ρεσιτάλ

Στέφανου Νάσου – Απόστολου Παληού

Ρενάτο Ρίπο – Philipp Kopatchevskiy

Κάρολου Ζουγανέλη

7 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ)10 €15 € (γενική είσοδος)

 

Τιμή εισιτηρίου μόνο για τη διάλεξη-ρεσιτάλ της Μάγδας Νικολαΐδου

5 €

Ελεύθερη είσοδος στη διάλεξη-ρεσιτάλ για τους κατόχους εισιτηρίου

του ρεσιτάλ του Κ. Ζουγανέλη

 

Eισιτήρια

210 72 82 333, megaron.gr

και σε όλα τα καταστήματα Public

 

Πληροφορίες

210 72 82 333

http://www.megaron.gr

https://www.facebook.com/megaron.gr

https://www.instagram.com/megaron_athens/

https://www.youtube.com/user/AthensConcertHall

https://twitter.com/MegaronAthens

https://plus.google.com/+MegaronGr

https://www.pinterest.com/megaronathens/

Χορηγοί επικοινωνίας

EΡΤ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103.7 ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90.9 KOSMOS 93.6 AΘΗΝΑ 9.84 CULTURENOW.GR NAFTEMPORIKI.GR CLICKATLIFE.GR ARTANDPRESS.GRMONOPOLI.GR IN2LIFE.GR NEWSBEAST.GR ARTANDLIFE.GR MONONEWS.GR METEO.GR

 

 

You may also like...