Σύνολο ΙΩΝΙΑ │Στα μονοπάτια της παράδοσης

Από τη Θράκη στην Κρήτη και από τα Επτάνησα στη Μικρά Ασία
Μια συναυλία αφιερωμένη στον σπουδαίο ερμηνευτή της ελληνικής παράδοσης Χρόνη Αηδονίδη
Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, 8:30 μ.μ.
Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη
Συμπαραγωγή ΜΜΑ–Σύλλογος ΙΩΝΙΑ
Έκτακτη συμμετοχή
Χρόνης Αηδονίδης, Ελένη Τσαλιγοπούλου
Τραγουδούν Μπάμπης Τσέρτος, Νάντια Καραγιάννη, Βασίλης Αγροκώστας
Ορχήστρα & Χορωδία ΙΩΝΙΑ
Συμμετέχουν οι χορευτικές ομάδες
Λύκειο Ελληνίδων Π.Τ.Χ. Νέας Ιωνίας
Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου
Σκηνοθεσία Μαρία Θωμοπούλου
Διεύθυνση χορωδίας Κορνηλία Φραγκογιάννη
Μουσική διεύθυνση Νεκτάριος Δεμελής
«Ένα συγκρότημα πολύ καλά οργανωμένο, που μπορεί να ανταποκριθεί στα τραγούδια όλων των περιοχών της Ελλάδας.»
Χρόνης Αηδονίδης
Ένα ταξίδι με το Σύνολο ΙΩΝΙΑ Στα μονοπάτια της παράδοσης, από τη Θράκη στην Κρήτη και από τα Επτάνησα στη Μικρά Ασία, προτείνει το Μέγαρο στους φίλους του για το βράδυ της Πέμπτης 23 Φεβρουαρίου. Στη σκηνή της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη δίνουν ραντεβού με το κοινό στις 8:30 το βράδυ ο Χρόνης Αηδονίδης, στον οποίο είναι άλλωστε αφιερωμένη η βραδιά, και η Ελένη Τσαλιγοπούλου (έκτακτη συμμετοχή). Ο μεγάλος βάρδος της ελληνικής παράδοσης και η γνωστή ερμηνεύτρια ενώνουν τις φωνές τους με εκείνες του Μπάμπη Τσέρτου, της Νάντιας Καραγιάννη και του Βασίλη Αγροκώστα. Μαζί τους, η Ορχήστρα και η Χορωδία ΙΩΝΙΑ. Λαμβάνουν επίσης μέρος οι χορευτικές ομάδες του Λυκείου Ελληνίδων Π.Τ.Χ. Νέας Ιωνίας, η Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου και η. Η σκηνοθεσία είναι της Μαρίας Θωμοπούλου. Το ορχηστρικό σύνολο διευθύνει ο Νεκτάριος Δεμελής, και το χορωδιακό η Κορνηλία Φραγκογιάννη.
Η συναυλία Στα μονοπάτια της παράδοσης αποτελεί συμπαραγωγή του ΜΜΑ και του Συλλόγου ΙΩΝΙΑ και εντάσσεται στη Σειρά Γέφυρες που διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, προβάλλεται οπτικοακουστικό υλικό από το αρχείο της ΕΡΤ και την εκπομπή «Το αλάτι της γης» του Λάμπρου Λιάβα.
Νέα Ιωνία Βόλου και Σύνολο ΙΩΝΙΑ
Οι αυλές των μικρών σπιτιών με τις κεραμοσκεπές μυρίζουν ακόμα βασιλικό, το άρωμα του τσίπουρου πλανιέται στον αέρα, ήχοι από το παρελθόν ακούγονται στους δρόμους. Η προσφυγική Νέα Ιωνία Βόλου έχει δώσει ζωή σε νέους μουσικούς και σχήματα με υψηλό επίπεδο τεχνικής και ερμηνείας στην παραδοσιακή μουσική.
Το Σύνολο ΙΩΝΙΑ  δημιουργήθηκε πριν από δέκα χρόνια, με πρωτοβουλία του Νεκτάριου Δεμελή, καλλιτεχνικού διευθυντή του σχήματος. Απαρτίζεται από δύο ορχήστρες και δύο χορωδίες (παιδική και ενηλίκων) και από σχολή εκμάθησης παραδοσιακής μουσικής. Μαέστρος των χορωδιών είναι η Κορνηλία Φραγκογιάννη.
Το Σύνολο έχει ήδη στο ενεργητικό του, πέρα από το πλούσιο εκπαιδευτικό του έργο, ηχογραφήσεις και συναυλίες με μουσικούς όπως ο Γιάννης Κότσιρας, ο Μπάμπης Τσέρτος, ο Πέτρος Γαϊτάνος, η Αρετή Κετιμέ, η Μπέττυ Χαρλαύτη και με σχήματα όπως η Εστουδιαντίνα (επίσης από τη Νέα Ιωνία) και η Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης.
Τιμές εισιτηρίων
Ζώνη Γ: 9 €, Ζώνη Β: 15 €,  Ζώνη Α: 22 €, Διακεκριμένη Ζώνη: 30 €
Ειδικές τιμές
Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: 5 € • Πολύτεκνοι, 65+:  8 €
Πληροφορίες
210 72.82.333
www.megaron.gr
Επίσης
https://www.facebook.com/megaron.gr
http://www.pinterest.com/megaronathens/
https://twitter.com/MegaronAthens

You may also like...