Σύγχρονη Τέχνη Νέων Μέσων και Δημιουργικότητα στην Εκπαίδευση από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης

Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης
Πανεπιστημίου Κρήτης

Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας
του Ιονίου Πανεπιστημίου

Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου
View this email in your browser

Refest
Σύγχρονη Τέχνη Νέων Μέσων
και Δημιουργικότητα στην Εκπαίδευση
Εικαστικά έργα, δράσεις και εγκαταστάσεις, προβολές, ομιλίες, εργαστήρια

24 – 27 Οκτωβρίου 2018, Ρέθυμνο
Σπίτι Πολιτισμού
Πανεπιστημιούπολη Γάλλου, Ρέθυμνο

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου και ώρα 6.00μ.μ., στο Σπίτι του Πολιτισμού

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, διοργανώνουν φεστιβάλ με τίτλο: «Σύγχρονη Τέχνη Νέων Μέσων και Δημιουργικότητα στην Εκπαίδευση» από 24 έως 27 Οκτωβρίου 2018, στο Ρέθυμνο.

Το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και συγκεκριμένα το Εργαστήριο Διαδραστικών Τεχνών – In.Arts, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, με το Εργαστήριο Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στη Διά Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση – ΕΔΙΒΕΑ, παρουσιάζουν καλλιτεχνικές – επιστημονικές δράσεις και θέτουν τους στόχους για μελλοντικές κατευθύνσεις και επεκτάσεις αλληλεπίδρασης με ψηφιακά περιβάλλοντα.
Με αυτό το εγχείρημα αναζητούνται νέες πορείες, νέοι συσχετισμοί, ανοικτές και αναδυόμενες διαδικασίες, άμεσα συσχετιζόμενες και με τον χώρο της εκπαίδευσης, δρομολογώντας πρακτικές για τη χρήση εφαρμογών στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Στο πλαίσιο της πρότασης εντάσσονται καλλιτεχνικές δράσεις που συνδυάζουν την Τέχνη του Ήχου και της Εικόνας στην Ψηφιακή εποχή, έργα τέχνης φοιτητών, αποφοίτων, υποψηφίων διδακτόρων και διδασκόντων του ΤTHE, καθώς και ομιλίες και εργαστήρια διδασκόντων των Πανεπιστημιακών Τμημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάζονται δράσεις γύρω από τρεις βασικούς άξονες:
Παρουσίαση καλλιτεχνικών έργων
Ομιλίες
Εργαστήρια

Το φεστιβάλ θα λάβει χώρα στο Σπίτι του Πολιτισμού, όπου θα παρουσιαστούν προβολές, έκθεση έργων και εγκαταστάσεις διδασκόντων και φοιτητών του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, ενώ οι ομιλίες και τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου.
Σπίτι του Πολιτισμού: Βερνάρδου 12, Ρέθυμνο, τηλ. 2831040150
Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης: Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου, τηλ. 2831077596.
Περισσότερες πληροφορίες: refest.inarts.eu

You may also like...