ΣΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | Άνω Σύρος, μουσικές βραδιές στην Πιάτσα

SYROS_MOUSIKES_VRADIESΏρα έναρξης: 21.15 | ελεύθερη είσοδος
Τρίτη 29 Ιουλίου
Ρεμπετιέν
Η ορχήστρα Ρεμπετιέν είναι μια παρέα τεσσάρων μουσικών που ερμηνεύουν τραγούδια και σκοπούς από το ρεπερτόριο του ρεμπέτικου και της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, αλλά και νέες δικές τους συνθέσεις. Χαρακτηριστικό στοιχείο του ήχου του συγκροτήματος αποτελεί κυρίως το νοσταλγικό χρώμα της εποχής του γραμμοφώνου, σε διακριτικό συνδυασμό, ενίοτε, με αλλογενείς μουσικές γεύσεις από τις διάφορες παραδόσεις της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Έμφαση δίνεται στον φυσικό, ακουστικό ήχο των οργάνων, ο συνδυασμός των οποίων παραπέμπει με έναν τρόπο σε σμυρναίικη ορχήστρα του μεσοπολέμου, καθώς επίσης στον πειραματισμό και στη σύνθεση ενός δικού τους ηχητικού και ενορχηστρωτικού ύφους.
Με ένα αρκετά μεγάλο φάσμα ρεπερτορίου και τεχνοτροπιών στη διάθεσή τους, αλλά και έντονη αυτοσχεδιαστική διάθεση, οι Ρεμπετιέν είναι σε θέση να μεταβάλλουν το μουσικό κλίμα από ιδιαίτερα μελαγχολικό και ρομαντικό έως άκρως δυναμικό και γλεντιστικό. Το συγκρότημα έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε διάφορες μουσικές σκηνές και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Το συγκρότημα αποτελείται από τους:
Φώτης Βεργόπουλος (μπουζούκι, τραγούδι),
Κωστής Κωστάκης (κιθάρα, τραγούδι),
Αυγερινή Γάτση (ακορντεόν, τραγούδι),
Γιάννης Ζαρίας (βιολί, μπαγλαμά).
www.rebetien-music.com
Πέμπτη 31 Ιουλίου
…στην “Πιάτσα” που μεγάλωσα
Αφιέρωμα στο συριανό πατέρα της λαϊκής μουσικής Μάρκο Βαμβακάρη, στο χώρο που περπάτησε και μεγάλωσε, στη γενέτειρα του, την Άνω-Χώρα της Σύρου.
Ένα πρόγραμμα– αναδρομή σε ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια του μεγάλου δημιουργού– μουσικού– ερμηνευτή.
Ένα ελάχιστο δείγμα σεβασμού και τιμής στον άνθρωπο που πρώτος έδωσε σάρκα και οστά, σε αυτό που έμελλε να γίνει στο λαϊκό μας τραγούδι.
Μια έκδοση τιμής με μια φωνή ψυχής…
Παίζουν και τραγουδούν:
Μπουζούκια: Μανώλης Πάππος – Αρίστος Βαμβακούσης
Κιθάρα: Θοδωρής Μέρμηγκας
Ακορντεόν: Δημήτρης Μαραγκός
Κυριακή 10 Αυγούστου
Στων τραγουδιών τη γύρη
O Λάζαρος Σαμαράς και η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου προτείνουν να μας ταξιδέψουν στων τραγουδιών τη γύρη, μια πρόταση που περιλαμβάνει γνωστά τραγούδια Ελλήνων δημιουργών –συνεργατών τους της Ελληνικής διαχρονικής σκηνής.
Στον ηχητικό τους κήπο κατοικούν μουσικές στιγμές από τις τις δισκογραφικές δουλειές του Λάζαρου Σαμαρά, Nasmos (2010), Σταγόνες (2012), Το βαλς του Απρίλη (2013).
Θα ακουστούν, επίσης, δισκογραφικές συμμετοχές της Χρυσούλας Κεχαγιόγλου, καθώς και ξενόγλωσσες μουσικές εκπλήξεις.
Παίζουν και τραγουδούν:
Τραγούδι : Χρυσούλα Κεχαγιόγλου
Ακορντεόν, Επιμέλεια : Λάζαρος Σαμαράς
Επιτροπή Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

You may also like...