Συντεταγμένες – Δήμητρα Σελεμίδου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019

Ώρα: 21.30

Η Δήμητρα Σελεμίδου, έχοντας κερδίσει τις εντυπώσεις για την ερμηνευτική της αισθαντικότητα και τις φωνητικές της δυνατότητες, ήδη από τα πρώτα δισκογραφικά της βήματα, τη συμμετοχή της στον κύκλο «Μάνος Χατζιδάκις» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, αλλά και την συνεργασία της με τον Μάριο Φραγκούλη, έρχεται με μια ανανεωμένη μουσική πρόταση, τις «Συντεταγμένες».

Η Δήμητρα με την νέα της καλλιτεχνική παρέα, θα μας παρουσιάσουν μουσικές της αναφορές και θα μας δώσουν ένα ξεκάθαρο στίγμα στον “μουσικό χάρτη” για όσα θα ακολουθήσουν, προσδιορίζοντας με έναν νέο ήχο τραγούδια από τη δισκογραφική της εργασία με τίτλο “Τρίτη Έξοδος” (Στίχοι: Γιάννης Βασιλόπουλος, Μουσική: Σπύρος Παρασκευάκος), όπως επίσης και διασκευές επιλεγμένες με άξονα τον ελληνικό λόγο και το έργο σημαντικών δημιουργών.

Οι «Συντεταγμένες» διαμορφώνουν ένα πρόγραμμα που επιχειρεί να συνδέσει μουσικές, μνήμες από πρόσωπα, τοπία και βιώματα που σημαδεύουν τη μετάβαση από την εσωστρέφεια και τους φόβους των εφηβικών χρόνων, στην αποφασιστική διεκδίκηση της προσωπικής ελευθερίας και των ονείρων μας.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΕΛΕΜΙΔΟΥ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1997. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα πιάνου και θεωρητικών στο Ωδείο της Φλώρινας. Από το 2015 σπουδάζει στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα σύγχρονου τραγουδιού στην τάξη της Έλλης Πασπαλά. Συστήθηκε δισκογραφικά με το άλμπουμ “Τρίτη έξοδος” που κυκλοφόρησε το 2017 από τις Εκδόσεις Μικρή Άρκτος. Έχει εμφανιστεί σε σημαντικούς χώρους, όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Ωδείο Ηρώδου Αττικού, όπου τον Σεπτέμβριο του 2017 ερμήνευσε το έργο του Μάνου Χατζιδάκι “Ελλάς η χώρα των ονείρων” συμπράττοντας με τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών και το Μουσικό Σύνολο «Μάνος Χατζιδάκις», υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού. Το 2018, στο πλαίσιο του κύκλου Μάνος Χατζιδάκις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ερμήνευσε το έργο “Μυθολογία” στην Εναλλακτική Σκηνή και αργότερα, μαζί με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη το έργο “Ο Μεγάλος Ερωτικός” στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος. Συμμετείχε σε συναυλίες του Μάριου Φραγκούλη σε Ελλάδα και Κύπρο, όπως και της Έλλης Πασπαλά με την Underground Youth Orchestra.

Εισιτήρια
Ειδική τιμή προπώλησης: 12€
Ισχύει για αγορές μέχρι την ημέρα της παράστασης
Γενική είσοδος: 14€
Μειωμένο εισιτήριο: 12€
(*) Το μειωμένο εισιτήριο αφορά στις κατηγορίες:Μαθητικό/ Φοιτητικό/ Νεανικό (έως 26 χρονών) / Σπουδαστές Δραματικών και Μουσικών Σχολών / Κάτοχοι κάρτας ανεργίας (ΟΑΕΔ) / Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων / Κάτοχοι κάρτας International Student Identity Card (isic) / Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού / Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου) / Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ) / Κάτοχοι Κάρτας ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας)/ Κάτοχοι κάρτας ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης)/ ΑμΕΑ/ Άνω των 65 / ομαδικό άνω των δέκα (10) ατόμων.

You may also like...