ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΙ A FESTIVAL

Ο Ιούνιος σε φέρνει στην Ελευσίνα! ‘Ενα διεθνές πολυμεσικό φεστιβάλ – παρακαταθήκη για την Ελευσίνα σε 45 σημεία της πόλης, πρωτότυπες παραστάσεις χορού από την Ακαδημία Χορογραφίας, θεατρικές πρεμιέρες και in situ περφόρμανς, καθώς και διεθνή συνέδρια αφιερωμένα στους επαγγελματίες του πολιτισμού, εργαστήρια φωτογραφίας και προφορικής ιστορίας και γνωριμία με το νεοσύστατο κοινοτικό ραδιόφωνο της πόλης!

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 127 ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΑ ΑΛΟΓΑ | 1 ΙΟΥΝΙΟΥ
Το τρίτο μέρος της τριλογίας Το άλλο το κανονικό, η εμβληματική παράσταση Ερωτευμένα άλογα δημιουργήθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα. Αποτελεί ύμνο στην πηγαία ζωτικότητα και σε όλες τις αισθήσεις που έχουν περιχαρακωθεί από μια αυστηρά ορθολογιστική αντίληψη της ζωής.

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 32 OPEN ELEUSIS | 1, 10, 11, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ
Το εργαστήρι «Η Ελευσίνα αφηγείται τις μνήμες της» στόχο έχει τη δημιουργία μιας ομάδας προφορικής ιστορίας της πόλης, όπου οι συμμετέχοντες θα εισαχθούν στην προφορική ιστορία και θα διδαχθούν τις τεχνικές της συνέντευξης με στόχο να δημιουργηθεί ένα οπτικοακουστικό αρχείο προφορικών μαρτυριών των κατοίκων της πόλης.

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 134 ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ, ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ | 1 – 28 IOYΝΙΟΥ
Ένα έργο πολεοδομικής σκηνογραφίας και κοινωνικής τέχνης: το κόκκινο χαλί επικαιροποιεί τον μύθο της Περσεφόνης με τη μυστηριακή εμφάνιση-εξαφάνισή του και το τελετουργικό των κινήσεών του καθώς το μετακινούν οι συμμετέχοντες από γειτονιά σε γειτονιά.

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 37 ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ | 1 – 29 ΙΟΥΝΙΟΥ
To Mυστήριο 37 Φωνές της Ελευσίνας είναι μία συμμετοχική δράση με στόχο τη δημιουργία ενός ραδιοφωνικού σταθμού από τους κατοίκους της πόλης και μιας καλλιτεχνικής περιπατητικής εγκατάστασης με τη μορφή ενός ραδιοπεριπάτου.

MYΣTHPIO 62 ΝΥΧΤΕΣ ΒΡΑΔΥΤΗΤΑΣ – ΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ | 5 ΙΟΥΝΙΟΥ
Οι Νύχτες βραδύτητας – Ομιλίες για τον χρόνο, μια δράση που ξεκίνησε το 2018 σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο και εξελίσσεται από το 2021 μέχρι και σήμερα στον ατμοσφαιρικό περίβολο του Αγίου Νικολάου, θέτει αυτή τη φορά στο επίκεντρο την έννοια του χρόνου της εγκατάλειψης.

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 79 BEYOND THE OBVIOUS CONFERENCE 2023 | 7 – 9 ΙΟΥΝΙΟΥ
Το Μυστήριο 79 Beyond the Obvious Conference 2023 με θέμα “Handle with Care | Culture for Social Well-being” στοχεύει να διερευνήσει συλλογικά τη σημασία της φροντίδας ως ηθικής και πολιτικής υποχρέωσης για τις κοινωνίες μας και τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν σε αυτό οι επαγγελματίες του πολιτισμού. Οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στο συνέδριο έχουν ολοκληρωθεί.

ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΙ A FESTIVAL ^ 9 – 28 IOYNΙΟΥ
Το ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΙ A FESTIVAL φωτίζει τις άγνωστες πτυχές διάφορων γειτονιών στην πόλη της Ελευσίνας. Καλύπτοντας πολλαπλές περιοχές κάθε φορά, αναδεικνύει τα ιδιαίτερα στοιχεία τους και συνενώνει κομμάτια της πόλης. Είναι ένα πολυσύνθετο φεστιβάλ που περιλαμβάνει επιτελεστικές και εικαστικές τέχνες, επιτόπιες περφόρμανς, συμπόσια και συμμετοχικές πρωτοβουλίες, καθώς και άλλες, ανεπίσημες και αναπάντεχες μορφές συμμετοχής.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΙ A FESTIVAL

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 45 ATELIER ELEFSINA 2023 | 21 – 27 ΙΟΥΝΙΟΥ
Τριάντα πέντε ανερχόμενοι επαγγελματίες του πολιτιστικού χώρου που ασχολούνται με τη διοργάνωση φεστιβάλ από όλο τον κόσμο έχουν την ευκαιρία να περάσουν επτά μέρες στην Ελευσίνα και να συμμετάσχουν σε μια συζήτηση διεθνούς χαρακτήρα για τον πολιτισμό.

MYΣTHPIO 112 | 27 IOYΝΙΟΥ – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: ΔΙΠΛΟ ΘΕΑΤΡΟ Ή ΠΕΡΙ ΦΙΛΙΑΣ
1. ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ
2. ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Αυτό το αρθρωτό έργο, που αναπτύσσεται σε διαφορετικά σημεία της πόλης κινούμενο σε δύο άξονες με παράλληλο τρόπο, διερευνά τις σχέσεις της καλλιτέχνιδας με την πόλη της Ελευσίνας μέσα από την τέχνη στον δημόσιο χώρο, καλλιτεχνικά εργαστήρια και τους δεσμούς που αναπτύσσει με ορισμένους ανθρώπους του τόπου.

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 59 U(R)TOPIAS ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑΣ | 29 ΙΟΥΝΙΟΥ – 2 ΙΟΥΛΙΟΥ
Ο δεύτερος χρόνος της U(R)TOPIAS Ακαδημίας Χορογραφίας της Πατρίσιας Απέργη και της ομάδας σύγχρονου χορού Αερίτες ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2023 με μια περιπατητική site specific παράσταση.

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 2 ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥ | 30 ΙΟΥΝΙΟΥ
Μια σειρά από πρωτότυπες ηχητικές περφόρμανς, ερμηνείες κειμένων-ορόσημων από την ελληνική και παγκόσμια λογοτεχνία από διακεκριμένους καλλιτέχνες, σηματοδοτούν το Μυστήριο 2 Λόγια του ρολογιού.

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 65 REFRAME ΕΛΕΥΣΙΣ | ΙΟΥΝΙΟΣ – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Εργαστήρια φωτογραφίας με έμπνευση από την πόλη της Ελευσίνας, μια συλλογική κοινωνική δράση με καλλιτεχνικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό χαρακτήρα που προσκαλεί νέους 18 – 35 ετών από την Ελευσίνα αλλά και την ευρύτερη Αττική να συμμετάσχουν σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με επίκεντρο τη φωτογραφία και τον οπτικό πολιτισμό.

You may also like...