Συνεχίζεται ο “θεατρικός χειμώνας 2015 – 2016” από το Δήμο Καισαριανής

afisaΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2015-2016
Ο δήμος Καισαριανής στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του ξεκινά την καθιέρωση από τον φετινό χειμώνα σειράς θεατρικών παραστάσεων με ελεύθερη είσοδο,  από ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες, το περιεχόμενο των οποίων απευθύνεται κυρίως σε εφήβους και ενήλικες.Στη παραπάνω σκέψη μας οδήγησε τόσο η ανάγκη του λαού της Καισαριανής για ελεύθερη πρόσβαση στον πολιτισμό που αποτελεί βέβαια πάγια θέση μας, και επιβεβαιώθηκε  κατά την καλοκαιρινή περίοδο με τις δωρεάν προβολές στην Αιολία, όσο και η προσπάθεια στήριξης της ερασιτεχνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας.Ο πρώτος κύκλος θεατρικών παραστάσεων ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΙΣ 30/11/15 και θα ολοκληρωθεί 14/12. Tο πρόγραμμα του πρώτου κύκλου θα έχει ως εξής:
Δευτέρα 7/12/15
Θεατρική ομάδα «ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ»
«Η μικρή μας πόλη» του Τhornton Wilder
Η θεατρική ομάδα “Οι Απόφοιτοι” αποτελείται από απόφοιτους μαθητές του 1ου & 2ου Γενικού Λυκείου Βύρωνα. Μια ομάδα με πολύ αγάπη για το θέατρο σε συνεργασία με παλιούς αγαπημένους, συνταξιούχους τώρα πια καθηγητές, ανεβάζει φέτος την ‘Μικρή μας πόλη’ του Thornton Wilder. Ένα κοινωνικό έργο του 1938. Μέσα από την καθημερινότητα και την ρουτίνα δύο οικογενειών, τους έρωτες των παιδιών, τον γάμο και τον θάνατο, ο συγγραφέας παρουσιάζει με ευαισθησία και τρυφερότητα την ανθρώπινη ζωή γενικά. Τα γεγονότα τοποθετούνται σε μια φανταστική πόλη το Γκόβερς Κόρνερ που θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε πόλη στο κόσμο. Σύμφωνα με το συγγραφέα ‘Η Μικρή μας πόλη’ είναι μία ”προσπάθεια να αποτιμηθεί το ανεκτίμητο των πιο μικρών συμβάντων της καθημερινής μας ζωής”.
Ώρα έναρξης 20.00
Δευτέρα 14/12/15
Θεατρική ομάδα στεκιού εργαζομένων και νεολαίας Πατησίων Κυψέλης
«Περί τιμής» ή αλλιώς «Η δίκη των χαλυβουργών» Ένα έργο  αφιερωμένο στον αγώνα που έδωσαν οι απεργοί της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στην πύλη του εργοστασίου, αλλά και στην αίθουσα των δικαστηρίων, γραμμένη και παιγμένη από εργαζόμενους, άνεργους, νέους και συνταξιούχους.
Ώρα έναρξης 20.00

You may also like...