Συνεχίζεται η έκθεση «1917· Μνημεία στις Φλόγες» στο Μπέη Χαμάμ από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης·

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΟΛΗΣ
Συνεχίζεται η έκθεση «1917· Μνημεία στις Φλόγες» στο Μπέη Χαμάμ·
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Νοέμβριος στα Μνημεία της
Θεσσαλονίκη ς
Το Σάββατο ίο Νοεμβρίου 2018 και ώρα 20:00 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης θα φιλοξενήσει την εκδήλωση – συναυλία «Στη Ροτόντα», μία μουσική πρόταση του «958»

για τα βοχρονα της ΕΡΤ3. Θα ερμηνεύσουν οι Βασίλης Λέκκας, Δημήτρης Νικολούδης και Ναταλία Λαμπαδάκη, τους οποίους θα συνοδεύσουν στο πιάνο οι Γιάννης Φιλιππουπολίτης και Σάκης Λάιος. Συνδετικά κείμενα θα αναγνώσει ο Γιάννης Τσολακίδης.

Είσοδος στη Ροτόντα για την εκδήλωση: ελεύθερη με τήρηση σειράς προτεραιότητας (ώρα προσέλευσης 19:15, θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για τη διάθεση προσκλήσεων).
Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 στο Βυζαντινό Λουτρό θα παρουσιαστεί περφόρμανς της Λήδας Παπακωνσταντίνου με τίτλο «Χαίρω πολύ». Διοργάνωση: Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.
Είσοδος: ελεύθερη με τήρηση σειράς προτεραιότητας.
Την ιδία ημέρα (14 Νοεμβρίου 2018), στο πλαίσιο των «ανταλλαγών» διαλέξεων με τις Ξένες Σχολές και Ινστιτούτα που εδρεύουν στην Αθήνα (μία δράση μας που άρχισε τον Οκτώβριο με ομιλία του Δρ. S. Faust στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Αρχαίας Αγοράς), ο Προϊστάμενος του τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κ. Αστέριος Λιούτας, θα εκπροσωπήσει την Εφορεία με διάλεξη στο Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο. Τίτλος διάλεξης «Πριν τη Θεσσαλονίκη … Κώμες και πολίσματα στο μυχό του Θερμαϊκού κόλπου» (Διεύθυνση Ινστιτούτου: Φειδίου 1, Αθήνα. Τηλ. 2103307401. Ώρα διάλεξης: 18:00).

1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

m
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
KFNTPIKHJ:
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΙ:
Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης θα φιλοξενήσει στο Βυζαντινό Λουτρό μουσική παράσταση με θέμα το «Νερό», παραγωγής του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Είσοδος: ελεύθερη με τήρηση σειράς προτεραιότητας.
Τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 2 και του Σαββάτου 3 Νοεμβρίου 2018 θα προβληθεί στο Λευκό Πύργο έργο του Guido Kucsko, στο
… υποδέχτηκε στα «Κάστρα» πρόσφυγες από τη δομή φιλοξενίας της Νέας Καβάλας. Η περιήγηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Γραφείο Συντονισμού Δομών Φιλοξενίας Μακεδονίας και
πλαίσιο της έκθεσης «Η πόλη μου η Ευρώπη» που εντάσσεται στο πρόγραμμα των 53ων Δημητρίων.
Η έκθεση «Δημοκρατία» στο Επταπύργιο παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018.
Κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης …

^ΡΟΤΟΝΤΑ!

Ηπείρου του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και με τη συνδρομή της ΜΚΟ Danish Refugee Council (4/10).
… φιλοξένησε στη Ροτόντα το έργο «Η μουσική της Ροτόντας» του Δ. Μαραμή. Πρόκειται για μία παραγωγή του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της «8ης Διεθνούς Συνάντησης για τον Τουρισμό του Δρόμου του Μεταξιού» με τη φιλική συμμετοχή του φωνητικού συνόλου 8tetto και του Θοδωρή Βουτσικάκη (10/10).
… διοργάνωσε στην αίθουσα εκδηλώσεων «Γεώργιος Βελένης» του Μουσείου της Αρχαίας Αγοράς διάλεξη του Δρ. Stephan Faust, ο οποίος παρουσίασε με αποτελέσματα της έρευνάς του για τα ταφικά μνημεία των ηγεμόνων της Μακεδονίας και της Ανατολικής Μεσογείου στην Ελληνιστική Εποχή («Ruler graves in Hellenistic Macedonia and the East Mediterranean»). Ο Δρ. Faust ήταν προσκεκλημένος της Εφορείας και η εκδήλωση οργανώθηκε σε συνεργασία με το Ιρλανδικό Ινστιτούτο Ελληνικών Σπουδών και την Πρεσβεία της Ιρλανδίας (12/10).
… φιλοξένησε στο Βυζαντινό Λουτρό την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το τρίο για ξύλινα πνευστά Orpheus d’an©hes των Αλέξανδρου Μιχαηλίδη (κλαρινέτο), Δημήτρη Κίτσου (όμποε) και Κωνσταντίνου Βαβάλα (φαγκότο), στο πλαίσιο
της σειράς συναυλιών «Η Κ.Ο.Θ. στα μνημεία της πόλης». Το τρίο των μουσικών της Κ.Ο.Θ. παρουσίασε ένα πλούσιο πρόγραμμα Γάλλων δημιουργών με τον τίτλο «Γαλλικό Φιλί» (14/10).
… φιλοξένησε στο Λευκό Πύργο προβολή έργου του Guido Kucsko, στο πλαίσιο της έκθεσης «Η πόλη μου η Ευρώπη» που εντάσσεται στο πρόγραμμα των 53ων Δημητρίων (16-17/10, 25-28/10).

… φιλοξένησε στο Βυζαντινό Λουτρό τη θεατρική παράσταση «Σοφία» του Ignacio Garcia May σε μετάφραση της Μαρίας Χατζηεμμανουήλ, σκηνοθεσία του Λεωνίδα Παπαδόπουλου και ερμηνεία του Φαίδωνα Καστρή. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. (20-21/10).

You may also like...