Συνεργασία του 7ου THESSALONIKI FOOD FESTIVAL με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ «FOOD vs. FOOD»

Το 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με αφορμή τη νέα ενότητα «Food vs. Food», που πραγματοποιείται από τις 3 έως τις 12 Μαρτίου 2017, σε συνεργασία με το 7ο THESSALONIKI FOOD FESTIVAL, διοργανώνει έναν πρωτότυπο διαγωνισμό, από τις 10 Φεβρουαρίου έως τις 10 Μαρτίου 2017.
Η πρωτοβουλία αφορά στη δημιουργία πιάτων, αφιερωμένων στη γαστρονομική ταυτότητα της ενότητας, από 20 εστιατόρια της πόλης, τα οποία θα βαθμολογηθούν από κοινό και κριτική επιτροπή, με στόχο την ανάδειξη του καλύτερου μενού.
Η ενότητα «Food vs. Food» 19ου ΦΝΘ, περιλαμβάνει:
Την περιπέτεια «Μυρμήγκια σε μια γαρίδα» του Μαουρίς Ντέκερς
Το success story μιας ομάδας ιδεαλιστών στο «Πριοράτ» του Νταβίντ Φερνάντεθ ντε Κάστρο
Τα «Πικρά σταφύλια-Σκλαβιά στους αμπελώνες» του Τόμ Χάινεμαν
Την ένοχη όψη της σοκολάτας στο «Φάκελος: Σοκολάτα» της Μπέντε Φόρερ
Μια διεθνή γαστριμαργική τάση στα «Μαμούνια» του Αντρέας Γιόνσεν
Τον διάσημο ιταλό σεφ, Μάσιμο Μποτούρα, που μαγειρεύει για πρόσφυγες και άστεγους στο «Θέατρο της ζωής» του Πίτερ Σβάτεκ
Μια γενναιόδωρη και γεμάτη ανατροπές ιστορία στο «Εγώ, ο άλλος άνθρωπος» του Λουκά Αγέλαστου
Την κουζίνα του Αγίου Όρους στην «Αγιορείτικη μαγειρική κληρονομιά» του Χρήστου Ματζώνα
Μια πρώτη γεύση σε πρεμιέρα από ένα επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς «Το ταξίδι της τροφής – Η διατροφή στην Ελλάδα από την Προϊστορία μέχρι σήμερα»
Παράλληλα, στη διάρκεια του 19ου ΦΝΘ, το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει την έκθεση με τίτλο «Χωρίς μαχαίρι και πιρούνι», με θέμα το φαγητό στον ελληνικό κινηματογράφο, με αναφορές από το προφιτερόλ στα «Χτυποκάρδια στο θρανίο» του Αλέκου Σακελλάριου έως τις αισθησιακές μπουκιές της Έλενας Ναθαναήλ στο «Φόβο» του Κώστα Μανουσάκη και τα μπαχάρια της «Πολίτικης Κουζίνας» του Τάσου Μπουλμέτη.

 

You may also like...