ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗ «Σ’ΑΝΑΖΗΤΩ» ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ

ANTONAKAKHSΣτο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014 πραγματοποιείται στο Κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» και ώρα 21:30 Συναυλία Με το Συγκρότημα του Δημήτρη Αντωνακάκη με Είσοδο Ελεύθερη.
(Αντί εισιτηρίου δεχόμαστε τρόφιμα μακράς διαρκείας και φάρμακα, που δεν έχουν λήξει, τα οποία θα διατεθούν, από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δικτύου Κοινωνικής Φροντίδας του Δήμου, και το Κοινωνικό Ιατρείο του Δικτύου Αλληλεγγύης Ηρακλείου, σε άπορους συμπολίτες μας)
Ο Δημήτρης Αντωνακάκης ένας Κρητικός ερμηνευτής με έντονα μουσικά ηχοχρώματα της Κρήτης θα μαγέψει το κοινό με το λαούτο και την μαντόλα του, ερμηνεύοντας εξαιρετικά τραγούδια από το προσωπικό του cd, «Σ’ αναζητώ», τα οποία έγραψε και συνέθεσε μουσικά ο ίδιος. Με την μουσική του μπάντα που αποτελείται από εννέα καταξιωμένους καλλιτέχνες, συμμετέχει εθελοντικά σε αυτή την φιλανθρωπική εκδήλωση.
Βιογραφικό Δημήτρη Αντωνακάκη:
Ο Δημήτρης Αντωνακάκης γεννήθηκε στις 22 Μαρτίου 1962 στις Καμάρες Ηρακλείου Κρήτης. Ο πατέρας του ο Κώστας, έπαιζε πολλά παραδοσιακά όργανα, Η μητέρα του ή Γαλάτεια, ήταν καλλίφωνη και άριστη μαντιναδολόγος. Ο Δημήτρης είναι το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας μετά το Γιάννη και το Χαρίδημο, και ακολουθεί η Ελένη. Στα παιδικά και εφηβικά του χρόνια ακούγοντας τον αδελφό του να παίζει Λύρα και των πατέρα του Ασκομαντούρα και Πυροχάμπλιονο, θέριεψε το ενδιαφέρον του για την μουσική. Στην ηλικία των δώδεκα ετών ο αδελφός του ο Γιάννης του αγόρασε ένα Λαούτο και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έπαιξαν και σε έναν γάμο, στα Έξω Μουλιανά Σητείας. Μεγαλώνοντας και έχοντας μουσικά ηχοχρώματα της Κρήτης αποφασίζει να ακολουθήσει επαγγελματικά τη μουσική.
Διδάχτηκε Βυζαντινή Μουσική από τον καθηγητή Γιάννη Δαμαρλάκη και είχε την τύχη να συνεργαστεί και να ζήσει από κοντά τον αείμνηστο και μεγάλο δάσκαλο της Κρητικής Μουσικής Θανάση Σκορδαλό. Κοντά του ολοκλήρωσε την καλλιτεχνική του δραστηριότητα, το χρόνο στο παίξιμο, το ρόλο του λαούτου όταν συνοδεύει τη λύρα, τον τρόπο έκφρασης και ερμηνείας στο τραγούδι.
Συνεργασίες:
Λυράρηδες: Ροδάμανθο Ανδρουλάκη, Μανώλη Αλεξάκη. Δημήτρη Γιαννούλη βιολί, Μανώλη Καρπουζάκη, Μαρίνο Κολοβό, Αντώνη Λίτινα, Ζαχαρία Μελεσανάκη, Στέλιο Μπικάκη, Νίκο Πετρουγάκη.
Λαουτιέρηδες: Αντώνης Αποστολάκης, Νίκος Καδιανός, Νίκος Μανιάς, Γιάννης και Βαγγέλης Μαρκογιαννάκης, Μανούσος Παπατσαράς, Δημήτρης Φουκάκης, Μιχάλης Μαραγκομιχελάκης κιθάρα, Γιώργος Παπουτσάκης κιθάρα,
Δισκογραφία:
Ο Δημήτρης Αντωνακάκης έχει γράψει τρεις προσωπικούς δίσκους Στην τελευταία του δισκογραφία με γενικό τίτλο « Σ’αναζητώ» συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι : Λεωνίδας Κλάδος, Μάρκος Μακρυδάκης, Βαγγέλης και Γιάννης Μαρκογιαννάκης, Ζαχαρίας Μελεσανάκης, Βαγγέλης Πηλιχός (βιολί), Σπύρος Σηφογιωργάκης, Θανάσης Σκορδαλός, Γεράσιμος Σταματογιαννάκης, και η Έλενα Γιαννακάκη στο τραγούδι.
Συνεχίζει με πάθος, ετοιμάζοντας την καινούργια δισκογραφική δουλειά του, με την μουσική του μπάντα που αποτελείται από εννέα καταξιωμένους καλλιτέχνες ταξιδεύει το κοινό του σε ένα μουσικό «Φεστιβάλ Κρητικής μουσικής». με το λαούτο και τη μαντόλα του, ερμηνεύοντας εξαιρετικά τραγούδια από το προσωπικό του cd, «Σ’ αναζητώ», τα οποία έγραψε και συνέθεσε μουσικά ο ίδιος. Ερμηνεύει επίσης με απόλυτο σεβασμό τραγούδια των μεγάλων δασκάλων της κρητικής μουσικής.

 

You may also like...