Συναυλίες και δράσεις σε διάλογο με την αρχιτεκτονική των εσωτερικών χώρων του Μεγάρου

All the in-between spaces-Συναυλίες και δράσεις
σε διάλογο με την αρχιτεκτονική
των εσωτερικών χώρων του Μεγάρου
Τρίτη 9 Μαΐου, ώρα 20:30
Σύλληψη, επιμέλεια Paolo Thorsen-Nagel & documenta 14
Συμπαραγωγή
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
«All the in-between spaces» είναι ο τίτλος μιας σειράς από συναυλίες και δράσεις σε διάλογο με την αρχιτεκτονική των εσωτερικών χώρων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Οι συναυλίες (είσοδος ελεύθερη) θα πραγματοποιηθούν στα φουαγιέ και τους «ενδιάμεσους» χώρους των Μεγάρου Μουσικής, αναδεικνύοντας έτσι την ηχητικότητα ολόκληρου του κτιριακού συμπλέγματος, πέραν των ήδη γνωστών μουσικών αιθουσών. Με τον τρόπο αυτό, δίνεται έμφαση στη σημασία και το ρόλο της αρχιτεκτονικής στην αντίληψη και την εμπειρία της μουσικής εκτέλεσης, ενώ παράλληλα εξετάζεται η έννοια του «ιδεώδους» μουσικού περιβάλλοντος και, μαζί μ’ αυτή, τα ήθη, οι κανόνες και οι ιεραρχίες που αυτό συνεπάγεται.
Σε αυτή τη συμπαραγωγή ΜΜΑ-documenta 14 συμμετέχουν η νορβηγίδα μουσικός και συνθέτις Mette Henriette, η ουγγαρέζα ποιήτρια, περφόρμερ και ηθοποιός Katalin Ladik, η ελληνίδα μουσικός και συνθέτις Pina Bounce και ο εικαστικός καλλιτέχνης Πάνος Χαραλάμπους.
Σύλληψη & επιμέλεια: Paolo Thorsen-Nagel & documenta 14
20:30-21:00 Mette Henriette, Φουαγιέ Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης
21:00-21:45 Katalin Ladik, Οβάλ σκάλα
21:45-22:30 Pina Bounce, Οβάλ σκάλα
22:45-23:30 Πάνος Χαραλάμπους, Σκάλες μεταξύ Αιθουσών Νίκος Σκαλκώτας και Banquet
Είναι η πιο πολυσυζητημένη διεθνής έκθεση σύγχρονης τέχνης, η οποία παρουσιάζει κάθε πέντε χρόνια νέες κατευθύνσεις σε ένα διεθνές κοινό και πραγματοποιείται φέτος για πρώτη φορά και στην Αθήνα (8/4-16/7), εκτός από στο Κάσσελ της Γερμανίας (10/6-17/9). Στο πλαίσιο της έκθεσης έχουν προγραμματιστεί συναυλίες –οι περισσότερες θα γίνουν και στο ΜΜΑ–, οι οποίες δεν αποτελούν απλώς μια εισαγωγή στα κυρίαρχα θέματα που απασχολούν την documenta 14, αλλά και προέκταση τόσο του προγράμματός της όσο και του καλλιτεχνικού προγραμματισμού του Μεγάρου.
Πληροφορίες-www.megaron.gr-210 72 82 333
Επίσης
https://www.facebook.com/megaron.gr
http://www.pinterest.com/megaronathens/
https://twitter.com/MegaronAthens

You may also like...