Συναυλία Tζαζ

eva-kruse«Νέοι Παλμοί – Γυναίκες της γερμανικής τζαζ»
Eva Kruse «In Water»
Τρίτη 6 Μαίου 2014, 20:30
Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16
Τηλ. 210 3661 000
 Eva Kruse, κοντραμπάσο
Niels Klein, κλαρινέτο
Uwe Steinmetz, άλτο& σοπράνοσαξόφωνο
Carsten Daerr, πιάνο
ChristianJormin, τύμπανα και κρουστάΤο εγχείρημα «Νέοι Παλμοί – Γυναίκες της γερμανικής τζαζ» παρουσιάζει εξέχουσες γυναίκες μουσικούς, που κέρδισαν διεθνή αναγνώριση στην τζαζ σκηνή με το δημιουργικό και υψηλών αξιώσεων έργο τους και έδωσαν νέα ώθηση στον άλλοτε ανδροκρατούμενο χώρο της τζαζ. Η δημοφιλής σειρά συναυλιών συνεχίζεται το 2014 με την κοντραμπασίστρια και συνθέτρια EvaKruse και το τζαζ κουιντέτο της «InWater».
Η EvaKruse έγινε γνωστή στην Ευρώπη ιδίως μετά τη συμμετοχή της ως κοντραμπασίστριας στο τρίο «[em]» του MichaelWollnys καθώς και σε πολυάριθμα εγχειρήματα του τρομπονίστα NilsLandgren. Η ονομασία «InWater» δεν αναφέρεται μόνο στο πρώτο της μουσικό σχήμα, αλλά αποτελεί και τον τίτλο του δισκογραφικού της ντεμπούτου, στο οποίο το κουιντέτο της Kruse ανακαλύπτει ένα προσωπικό, ιδιαίτερο και αναγνωρίσιμο ύφος ανάμεσα στην τζαζ, την ποπ και την κλασική μουσική. Οι αφαιρετικά ενορχηστρωμένες συνθέσεις της προσφέρουν σε κάθε φωνή – με πρώτη αυτήν του κοντραμπάσου – τον αναγκαίο χώρο, ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί.
Τόσο η πολύπλευρη προσέγγιση της EvaKruse όσο και η εξαιρετικοί αυτοσχεδιασμοί των βιρτουόζων μουσικών της μετατρέπουν τις ιδιαίτερα όμορφες συνθέσεις της σε μια ξεχωριστή ηχητική εμπειρία.

Είσοδος ελεύθερη
www.evakruse.de

You may also like...