Συναυλία Digital Concert Hall

Στο Goethe-Institut Athen: Emmanuelle haïm

Απευθείας μετάδοση από τη Φιλαρμονική του Βερολίνου

Η Emmanuelle Haïm διευθύνει ένα ορατόριο του Händel

Σάββατο 11 Μαρτίου 2023, 19:45 – 22:00
Goethe-Institut Athen
Ομήρου 14-16, Τηλ. 210 36 61 000Είσοδος ελεύθερη

To Goethe-Institut Athen φέρνει το Digital Concert Hall στην Ελλάδα. Τέσσερις επιλεγμένες συναυλίες της Φιλαρμονικής του Βερολίνου υπό τη διεύθυνση διάσημων μαέστρων παρουσιάζονται σε απευθείας μετάδοση από τη φημισμένη ορχήστρα στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου (Φεβρουάριος–Απρίλιος 2023).
Με το Digital Concert Hall, η Φιλαρμονική του Βερολίνου προσφέρει μια ψηφιακή αίθουσα συναυλιών που επιτρέπει στους θεατές να παρακολουθούν τις συναυλίες της ζωντανά σε όλον τον κόσμο.

Οι βιντεοσκοπήσεις και ηχογραφήσεις με κάμερες υψηλής ευκρίνειας και εξαιρετική τεχνολογία ήχου, διασφαλίζουν ότι η εμπειρία της ψηφιακής συναυλίας είναι αυθεντική και συναρπαστική για το κοινό της Φιλαρμονικής παγκοσμίως.

Το Σάββατο 11 Μαρτίου η EmmanuelleHaïm διευθύνει ένα ορατόριο του Händel.

Έχουμε ακούσει αρκετές φορές την Emmanuelle Haïm με τη Φιλαρμονική του Βερολίνου σε εξαιρετικές ερμηνείες της μουσικής του Händel. Αυτήν τη φορά διευθύνει το πρώιμο ορατόριό του Iltrionfodel Tempoedel Disinganno
[Ο θρίαμβος του χρόνου και της αλήθειας], ένα έργο έντονα συναισθηματικό, με ευαίσθητες άριες και οπερατικές σκηνές. Στο επίκεντρο του έργου βρίσκεται μια νεαρή γυναίκα που αναζητά την ηδονή και συνειδητοποιεί πόσο πρόσκαιρη είναι η εξωτερική ομορφιά – ένα θέμα διαχρονικό.

Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου
Μουσική διεύθυνση: EmmanuelleHaïm

ΕΡΓΟ
Georg Friedrich Händel
Iltrionfo del Tempoedel Disinganno HWV 46a

Elsa Benoit, σοπράνο (Bellezza)
Franco Fagioli, κόντρα τενόρος (Piacere)
Iestyn Davies, κόντρα τενόρος (Disinganno)
Anicio Zorzi Giustiniani, τενόρος (Tempo)

Τελευταία συναυλία:

Σάββατο 22 Απριλίου 2023, 19:45
Ο Klaus Mäkeläδιευθύνει Tchaikovsky και Shostakovich

Το Σάββατο 22 Απριλίου, τέταρτη και τελευταία συναυλία του προγράμματός μας,
ο μόλις 23 χρονών KlausMäkelä διευθύνει για πρώτη φορά τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου και επιλέγει έργα Tchaikovsky και Shostakovich.

Παθιασμένος, οραματιστής, δυναμικός – με αυτούς τους χαρακτηρισμούς εξυμνεί ο Τύπος τον KlausMäkelä. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Φινλανδός είναι ήδη από τους πιο περιζήτητους μαέστρους διεθνώς.Στο ντεμπούτο του με τη Φιλαρμονική του Βερολίνου θα παρουσιάσει δύο Έκτες Συμφωνίες: Η μία αποπνέει μια διάθεση «άνοιξης, χαράς και νεότητας», όπως είχε δηλώσει ο ίδιος ο DmitriShostakovich ότι ήθελε να μεταδώσει στο έργο του. Ο Tchaikovskyμε την «Παθητική» του, από την άλλη πλευρά, προκαλεί μια μελαγχολική νοσταλγία.

Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου
Μουσική διεύθυνση:KlausMäkelä

ΕΡΓΑ
Dmitri Shostakovich
Συμφωνία αρ. 6 σε σι ελασ. op. 54

PyotrIlyich Tchaikovsky
Συμφωνία αρ. 6 σε σι ελασ. op. 74 »Pathétique«

You may also like...