Συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Voices-23-12-16-AFISAΕλένη & Σουζάνα Βουγιουκλή
Δύο εκρηκτικές γυναικείες φωνές
κάνουν το γύρο του κόσμου σε 120 λεπτά
Δύο μοναδικές ερμηνεύτριες, που συνδέονται με ισχυρούς δεσμούς αίματος και τραγουδούν σε περισσότερες από 20 γλώσσες και διαλέκτους, υποδέχεται το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Tην Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016, στις 9 μ.μ., ο πολιτιστικός οργανισμός της Βόρειας Ελλάδας φιλοξενεί την Ελένη και τη Σουζάνα Βουγιουκλή, οι οποίες θα παρουσιάσουν τη μουσική παράσταση με τίτλο «Wake up» (Ξύπνα), στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Voices» (κτήριο Μ2, Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης).
Οι δύο αδελφές με καταγωγή από την Ξάνθη θα ερμηνεύσουν συνθέσεις γεννημένες στη δίνη της διεθνούς κρίσης. Πρόκειται για τραγούδια που διατρέχουν ποικίλες μουσικές του κόσμου. Έτσι, μεταφέρουν στο κοινό την έκσταση της Κάτω Ιταλίας, το μυστήριο της πολυφωνίας των Βαλκανίων, το σπαραγμό των φάδος (fados) της Πορτογαλίας, τη δωρικότητα των μπλουζ (blues) και των γκόσπελ (gospel) της Αμερικής και τη λιτότητα του ελληνικού ρεμπέτικου. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της παράστασης θα ακουστούν τραγούδια από το δίσκο των αδελφών Βουγιουκλή με τίτλο «To Be Safe» (2013), αλλά και νέες συνθέσεις από την επερχόμενη δισκογραφική εργασία τους.
Οι αυθεντικές και εκρηκτικές ερμηνείες των δύο καλλιτεχνών συναντώνται επί σκηνής με την εκστατική ομάδα μουσικών που δίνει το ρυθμό (rhythm section) και την οποία ενσαρκώνουν ο Αλέξης Αποστολάκης (τύμπανα) και ο Χρήστος Τσαπράζης (κοντραμπάσο). Η συνολική διάρκεια της παράστασης ανέρχεται σε 120 λεπτά.
Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή άρχισαν από πολύ νωρίς να εξερευνούν τις μουσικές του κόσμου και να  πειραματίζονται με τις δυνατότητες που προσφέρει η ανθρώπινη φωνή ως εγγενές μουσικό όργανο. Με ιδιαίτερη έμφαση στην πρωτότυπη γλώσσα και με σεβασμό στην προφορά και την εκφορά της, τραγουδούν σε πλήθος γλωσσών και διαλέκτων τόσο a cappella (μόνο με φωνή, χωρίς συνοδεία οργάνων) όσο και με τη συνοδεία πιάνου, κιθάρας και κρουστών που εκτελούν οι ίδιες. Tο ρεπερτόριό τους αποτελούν τραγούδια από τις παραδόσεις διαφόρων λαών, αλλά και δικές τους συνθέσεις.
Οι δύο μουσικοί και τραγουδίστριες έχουν συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως τους Μαρία Φαραντούρη, Goran Bregovic, Ψαραντώνη, Θανάση Γκαϊφύλλια, Λουδοβίκο των Ανωγείων, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Τατιάνα Λύγαρη, Χρήστο Θηβαίο, Γιάννη Σπάθα, Ηλία Ανδριόπουλο, Rotting Christ κ.ά.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τ: 2310.895.897
F: 2310.895.967
E: press.office@tch.gr
ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ
ΣΧΕΣΕΩΝ
Τ:2310.895.899
F: 2310.895.967
E: pr@tch.gr
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
25ης Μαρτίου & Παραλία
546 46 Θεσσαλονίκη
Τ: 2310. 895.800
E: info@ tch.gr
www.tch.gr
MegaroMousikisThessalonikis
@megarosalonica
megarosalonica
Thessaloniki Concert Hall Organisation

You may also like...