Συναυλία στο Ιταλικό Ινστιτούτο Αθηνών

201608051115FOTO SITO 2Τρεις κλασικές…με ελαφρότητα
Συναυλία του τρίο Federica Raja, Carlotta Malquori, Serena Marotti

Τρεις κλασικές…με ελαφρότητα
Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 19.30
Auditorium Ιταλικού Ινστιτούτου-Πατησίων 47, Αθήνα
Τρεις κλασικές… με ελαφρότητα-Ρεσιτάλ του τρίο Marotti-Raja-Malquori

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Το τρίο πραγματοποιεί μια τουρνέ στην Ελλάδα από τις 7 έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2016 δίνοντας συναυλίες στα Χανιά, στη Λέρο, στην Πάτρα, στην Αθήνα και τέλος στην Θεσσαλονίκη.

Βιογραφικά των μουσικών

Η Σερένα Μαρότι (πιάνο) γεννήθηκε στην Ρώμη και πήρε πτυχίο στο Ωδείο “S. Cecilia” με άριστα.
Τελειοποιήθηκε στο “Mozarteum” του Σάλτσμπουργκ, εδραιώθηκε ως σολίστ και συνεργάστηκε με πιανίστες, βιολοντσελίστες, κοντραμπασίστες και τραγουδιστές σε πολυάριθμες συναυλίες σε όλη την Ιταλία.
Ιδιαίτερα επικεντρωμένη στο ρεπερτόριο Lieder, έκανε ηχογραφήσεις για ιταλικούς και ξένους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.
Συνεργάστηκε με την Orchestra del Teatro dell’Opera της Ρώμης και ως σολίστ με την Συμφωνική Ορχήστρα της Περούτζια.
Πήρε μέρος στην Επιτροπή του Concorso Pianistico Città di Firenze.
Είναι καθηγήτρια του Ωδείου της Ρώμης “Santa Cecilia” και της αποκεντρωμένης έδρας του Ριέτι.

Η Φεντερίκα Ράϊα (σοπράνο) αρχίζει την μουσική της σταδιοδρομία με το “Coro di voci bianche di Musica per Roma”, όπου συμμετείχε από το 2000 ως το 2003, παίρνοντας μέρος σε τηλεοπτικές εκπομπές της RAI και πολυάριθμες συναυλίες στο Παρίσι και στην Ρώμη.
Γίνεται δεκτή το 2008 στο Ωδείο της Περούτζια και συμμετέχει σε πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου που διοργανώνει το ίδιο Ωδείο: παίρνει πτυχίο στο Λυρικό Τραγούδι και συνεχίζει για να τελειοποιηθεί.
Το 2014 συμμετέχει στο Festival dei Due Mondi του Σπολέτο ως σολίστ και ως χορωδός σε ένα φωνητικό σύνολο του Ωδείου.
Παίρνει μέρος το 2013 και το 2014 στο “Musica Riva Festival” και τον Μάρτιο του 2014 σε ένα Masterclass σε Lieder του Schumann και του Schubert.
Τον Μάρτιο του 2015 συμμετέχει στο “Testaccio Classica” στην Ρώμη.
Τον Απρίλιο του 2015 τραγούδησε την “Petite messe solennelle” του Ροσίνι στο θέατρο της Απρίλια και ερμήνευσε τον ρόλο της Σουζάνα στο “Le nozze di Figaro” στο Ωδείο της Περούτζια.

Η Καρλότα Μαλκουόρι (βιολί) γεννήθηκε στην Ρώμη το 1995 από οικογένεια μουσικών και άρχισε να σπουδάζει βιολί σε ηλικία 5 ετών. Αποφοίτησε από το Ωδείο S. Cecilia και ακολούθησε ανώτερες σπουδές στο Hochschule του Ντίσελντορφ με τον μαέστρο Noe Inui.
Από το 2008 είναι μέλος της νεανικής ορχήστρας «S. Cecilia» με την οποία έπαιξε στο Festival dei due Mondi του Σπολέτο, στο Ραβέλο και στην Ρώμη.
Το 2011, υπό την διεύθυνση του Franco Petracchi εκτέλεσε στο Πάρκο της Μουσικής το έργο «Ο Πέτρος και ο Λύκος» του Προκόφιεφ.
Το 2012, με τον σολίστ Paolo Piomboni, εκτέλεσε το έργο «Τέσσερις Εποχές» του Βιβάλντι στην Ρώμη, Φλωρεντία και Μπολόνια, και το 2013 έδωσε μια συναυλία σε τρίο στο νησί της Λέρου. Το 2014 έπαιξε στην Εθνική Ορχήστρα του Παναμά, σε κουαρτέτο στην Κρακοβία, και ως πρώτο βιολί σε κουιντέτο στο Παλάτι Altemps. Το 2015 συμμετείχε σε μια τουρνέ στην Κίνα με την Royal Naples Orchestra.
-Πληροφορίες

Ημερομηνία: Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

Ωράριο: 19:30

Τόπος: Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών

Διοργάνωση: Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών

Σε συνεργασία με: AIAL Λέρου, Δημοτική Βιβλιοθήκη-Π.Ο. Δήμου Πατρέων, Il Faro Πολιτιστικό Σωματείο – Πάτρα, Σύλλογος Φίλων Ιταλών – Χανιά, ΚΑΜ/ΚΕΠΠΕΔΗΧ Δήμος Χανίων, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης

Είσοδος ελεύθερη

You may also like...