Συναυλία στο Γιαλί Τζαμισί

Γιαλί Τζαμvamos_summer_2016_Sί, στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων
Τετάρτη 17 Αυγούστου, στις 21.30
Διοργάνωση: ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ – ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ

“VamosEnsemble” – Ιωάννα Φόρτη

Την Τετάρτη 17 Αυγούστου στο Γιαλί Τζαμισί, στις 21.30, στο Γιαλί Τζαμί, στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων,  ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ διοργανώνουν μια ξεχωριστή συναυλία, με μια μουσική συνύπαρξη της ερμηνεύτριας Ιωάννας Φόρτη και του μουσικού συνόλου “VamosEnsemble”.
Το “VamosEnsemble” πρωτοεμφανίστηκε στα Χανιά πριν από τέσσερα χρόνια και έχει ήδη μια πολύ σημαντική παρουσία στη μουσική σκηνή της Κρήτης.Είναι ένα δεκαπενταμελές σχήμα με όψη και σύνθεση συμφωνικής ορχήστρας που έχει τη δυνατότητα να προσεγγίζει ιδιώματα και να ερμηνεύει μουσικές από όλον τον κόσμο μέσα από τον πολύ ιδιαίτερο «προσωπικό» του ήχο.
Η  Ιωάννα Φόρτη, από τις πλέον έμπειρες και ευέλικτες ελληνίδες τραγουδίστριες, έχει διακριθεί σε ένα ασυνήθιστα ευρύ και ετερόκλητο ρεπερτόριο, που περιλαμβάνει όπερα, οπερέτα, μπαρόκ, λόγια, έντεχνη και λαϊκή ελληνική μουσική, μιούζικαλ και άλλα.Η γνωριμία της με τον Μίκη Θεοδωράκη το 2000 σηματοδότησε το ξεκίνημα μιας καριέρας που περιλαμβάνει εμφανίσεις σε μεγάλα θέατρα σε Ελλάδα, Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Γερμανία (Carnegie Hall, Queen Elisabeth Hall, Neuköllner Oper Berlin, Ηρώδειο, Επίδαυρο, Μέγαρο Μουσικής, κ.λπ.), συνεργασίες με τους σημαντικότερους έλληνες συνθέτες, μαέστρους, τραγουδιστές και σκηνοθέτες, ηχογραφήσεις και δισκογραφία.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ένα ευρύ ρεπερτόριο, σε ένα  ταξίδι από την δύση ως την ανατολή με πολύ ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις και δυνατές ερμηνευτικές στιγμές. Η όπερα συναντά το ρεμπέτικο, η ιρλανδέζικη μουσική την παραδοσιακή ελληνική μουσική, ο Kurt Weill τον Μάνο Χατζιδάκι, ο Bregovic τον Σαββόπουλο, η Κρήτη την Κορσική, ενώ τραγούδια από το προσωπικό ρεπερτόριο της Ιωάννας Φόρτη ακούγονται με το γνώριμο ήχο των “VamosEnsemble”. Οι μουσικοί του “VamosEnsemble” είναι:
Κώστας Κεχράκος – κοντραμπάσο, τραγούδι, καλλιτεχνική επιμέλεια
Θανάσης Παπαθανασίου – κόρνο, μεταλλόφωνο, τραγούδι, ενορχήστρωση, διεύθυνση ορχήστρας
Νίκος Φραγκιαδάκης – πιάνο, επιμέλεια οργάνωσης
Πρόδρομος Καραδελόγλου – μαντολίνο, κιθάρα, τραγούδι
Κώστας Κανέλλος – κλαρινέτο
Κατερίνα Σαραντινού – τσέλο
Εντμοντ Αλέξις – βιολί
Χριστίνα Πασχάλη – βιολί
Νίκος Μαρακάκης – βιολί
Γιώργος Βοναπάρτης – βιολί
Ραίς Τσουρά – βιολί
Tjarda Terpstra – βιολί
Έλενα Ορμυλιώτου– βιολί
ΤheoKraaijvanger – ευφώνιο
Μάνος Γαλανάκης – κρουστά

Η παράσταση αυτή εντάσσεται στις παράλληλες εκδηλώσεις της Έκθεσης Βιβλίου που οργανώνεται αυτό το διάστημα στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.
Από ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ

You may also like...