Συναυλία στην επέτειο των 150 χρόνων από το θάνατο του Ιταλού συνθέτη του bel canto Gioacchino Rossini από την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης

Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης αφιερώνει αυτή την συναυλία στην επέτειο των 150 χρόνων από το θάνατο του Ιταλού συνθέτη του bel canto Gioacchino Rossini, καθώς και στα 200 χρόνια από τη γέννηση του Γάλλου συνθέτη, εκφραστή της γαλλικής Opéra lyrique, Charles Gounod. Η Σ.Ο.Δ.Θ. φιλοξενεί ανερχόμενους νέους λυρικούς τραγουδιστές, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να συμβάλλει στην ανάδειξη της νέας ταλαντούχας γενιάς καλλιτεχνών προσφέροντας τους εμπειρίες μουσικής πράξης. Οι νέοι τραγουδιστές ερμηνεύουν άριες από γνωστές όπερες του G. Rossini και της όπερας Faust, της πιο γνωστής από τα 12 λυρικά έργα που συνέθεσε ο Charles Gounod, με το πρώτο μέρος της συναυλίας να κλείνει με το περίφημο ντουέτο των δύο γατών, που για την βραδιά αυτή θα τραγουδηθεί από ‘’τέσσερις’’. Στο δεύτερο μέρος θα εκτελεστεί η Συμφωνία αρ. 1 σε ρε μείζονα του Gounod υπό την διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου Γερμανού μαέστρου Jens Georg Bachmann με μεγάλη σταδιοδρομία στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 21:00 στην Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ, η οποία παραχωρείται δωρεάν από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.
ΕΙΣΟΔΟΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Πρόγραμμα

G. Rossini: Εισαγωγή από την όπερα Il Signor Bruschino
Ρετσιτατίβι και Άριες από όπερες των G. Rossini και Ch. Gounod
Σταματία Μολλούδη – μεσόφωνος
Δανάη Κυρίτση – σοπράνο
Σοφία Μπερμπερίδου – σοπράνο
Γιώργος Σοφιαλίδης– Βαρύτονος
G. Rossini: Duetto di ‘’…Quattro’’Gatti (ντουέτο των τεσσάρων γατών)
Ch. Gounod: Συμφωνία αρ. 1 σε ρε μείζονα
Jens Georg Bachmann: Διεύθυνση Ορχήστρας
Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης
Χορηγοί επικοινωνίας

You may also like...