Συναυλία «Σπουδαστών Ιονίου Πανεπιστημίου» στο 13ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ξάνθη

Συναυλία «Σπουδαστών Ιονίου Πανεπιστημίου»

13ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ξάνθη

 

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

[20.30] ΓΕΝΙΣΕΑ στο «Μουσείο παραδοσιακών ενδυμασιών Βαλκανικών χωρών»

Συναυλία «Σπουδαστών Ιονίου Πανεπιστημίου» Με τους Εύα Πανάγου, Αποστόλης Κωνσταντάκης, Γιάννης Αραμπατζόγλου και Σωτήρης Καιμακάμης.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ

 Αποστόλης Κωνσταντάκης

L.V.Beethoven: Sonate Op. 27 No. 2

ΣωτήρηςΚαϊμακάμης

  1. Schumman: Sonate in G minor Op.22

Γιάννης Αραμπατζόγλου

  1. Chopin: Polonaise Op.44, F sharp minor
  2. Rachmaninoff: Moment Musicaux Op.16 No.1&4

Εύα Πανάγου

B.Bartok: Suite Op.14

  1. Liszt: Mephisto Waltz No.1

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ

 

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΪΜΑΚΑΜΗΣ

Ο Σωτήρης Καϊμακάμης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νυρεμβέργη Γερμανίας, όπου ξεκίνησε μαθήματα  πιάνου. Φοίτησε στο ωδείο Νυρεμβέργης και από το χειμερινό εξάμηνο του 2016/2017 σπουδάζει στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην κατεύθυνση εκτέλεσης πιάνου με καθηγητή τον Λάμπη Βασιλειάδη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τη Hideyo Harada, τον Eduard Zilberkant, την Kate Boyd, τον Claudio Curro Dossi κ.α.. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες του Internationale Musiktage Brache, Θερινό ινστιτούτο του Piano plus Festival, Φεστιβάλ κλασσικής μουσικής Ξάνθης, κ.α.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ

Ο Γιάννης Αραμπατζόγλου γεννήθηκε το 1999 και κατάγεται από τις Σέρρες. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου το 2011 στο Μουσικό Σχολείο Σερρών με τον Ηλία Στασινό και συνέχισε στο Ωδείο Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών. Το 2017 εισήχθη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, όπου φοιτά στην κατεύθυνση εκτέλεσης πιάνου με τον καθηγητή Λάμπη Βασιλειάδη. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες συναυλίες καθώς και σε σεμινάρια με την Hideyo Harada και τον Claudio Curro Dossi.

AΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΑΚΗΣ

Ο Αποστόλης Κωνσταντάκης γεννήθηκε το 2000. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 5 χρόνων στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Ρόδο. Αποφοίτησε από την Μουσική Σχολή Τέχνης Δωδεκανήσου με πτυχίο πιάνου (βαθμός άριστα παμψηφεί, έπαινος εξαιρετικής επίδοσης και 1ο βραβείο) και δίπλωμα πιάνου (βαθμός άριστα παμψηφεί και 1o βραβείο) από την τάξη της Ευτυχίας Σπύρου. Επίσης έχει πτυχίο αρμονίας και αντίστιξης με βαθμό άριστα από την τάξη της Γεωργίας Χαραυγής. Είναι απόφοιτος του μουσικού σχολείου Ρόδου, όπου υπήρξε ο βασικός πιανίστας της ευρωπαϊκής ορχήστρας του σχολείου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με την Ναταλία Μιχαηλίδου. Από τον Οκτώβριο του 2018 σπουδάζει στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην κατεύθυνση εκτέλεσης πιάνου με τον καθηγητή Λάμπη Βασιλειάδη. Επίσης έχει λάβει συμμετοχή σε σεμινάριο με την καταξιωμένη πιανίστα Hideyo Harada.

Έχει δώσει πολλές συναυλίες και προσωπικά ρεσιτάλ πιάνου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Παναγία του Μπούργκου στη Ρόδο, στο Landsbergτης Γερμανίας, Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου (Καστέλο) Ρόδου, Νεστορίδειο Μέλαθρο Ρόδου, Αμφιθέατρο του Μουσικού σχολείου Ρόδου, Δημοτικό Θέατρο Ρόδου. Επίσης έχει παρουσιάσει προσωπικά ρεσιτάλ σε φεστιβάλ μουσικής όπως το Rhodes International Piano Forum & RHODES ART INTERNATIONAL MUSIC FESTIVAL και το Διεθνές Φεστιβάλ Σύμης.

​Έχει αποσπάσει βραβεία από πανελλήνιους και διεθνής διαγωνισμούς όπως ο 30ος πανελλήνιος διαγωνισμός πιάνου της Χ.Ο.Ν., International Music Competition Vienna Grand Prize Virtuoso το 2016 και “eMuse” Online Music Competition το 2016 και 2017.

ΕΥΑ ΠΑΝΑΓΟΥ

Η Εύα Πανάγου γεννήθηκε στον Πειραιά το 1998. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία έξι ετών στο Ωδείο του Πειραϊκού Συνδέσμου. Σε μικρή ηλικία πήρε μέρος σε διαγωνισμούς, όπου απέσπασε βραβεία και διακρίσεις. Από δώδεκα ετών μελετάει πιάνο με το Λάμπη Βασιλειάδη, καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου, και τη Μάρω Φραγκούλη. Σε ηλικία δεκαέξι ετών πήρε Δίπλωμα Πιάνου με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και Α’ Βραβείο από την τάξη της Μάρως Φραγκούλη στο Δημοτικό Ωδείο Πειραιά. Από το 2017 σπουδάζει στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην κατεύθυνση εκτέλεσης πιάνου με το Λάμπη Βασιλειάδη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους : Hideyo Harada, Claudio Curro Dossi, Eduard Zilberkant, Maxim Mogilevsky, Reinhand Becker , Ann Chang, Eri Nakagawa, Robert Saterlee, Anna Nikolayevna, Svetlana Karpunkina, Jurgis Karavicious, Alessandro Marano, Margarita Capalbo, Γιάννη Ποταμούση.

13ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ξάνθη

Η Ανοιξιάτικη γιορτή κλασικής μουσικής στην Ξάνθη

Παρασκευή 12 έως και Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Το φεστιβάλ κλασικής μουσικής στην Ξάνθη με μια ποιοτική προοπτική στον πολιτισμό συμπλήρωσε τα δεκατρία χρόνια παρουσίας του στην ευρύτερη περιοχή. Εκφράζει το χώρο της σοβαρής μουσικής σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, των τοπικών ωδείων και μουσικών σχολείων.

Λάμπης Βασιλειάδης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Λάμπης Βασιλειάδης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Γιάννης Στεφανίδης

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ: Φ.Ε.Ξ /ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ : ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΗ ΈΝΩΣΗ ΞΑΝΘΗΣ

 

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Τ.Μ.Σ.

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ  

ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ  

ΣΜΥΡΔΕΞ

  

Πληροφορίες – κρατήσεις θέσεων – προσκλήσεις :

Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης / το πολιτιστικό δίκτυο Ξάνθης

Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης – Αντίκα 7, 67132 Ξάνθη, παλιά πόλη Τηλ.25410/25421   fexanthis@gmail.com   http://www.fex.org.gr

You may also like...