Συναυλία με το συγκρότημα ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ – ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ QUARTET

K07_28Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014
Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ, ώρα : 21.30
Διοργάνωση : Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Βασίλης Δαμβόγλου»
Είσοδος : 7 €
Συναυλία με το συγκρότημα ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ – ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ QUARTET
Ο Λευτέρης Παπαδάκης και ο Βασίλης Κώστας συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην Βοστώνη (Η.Π.Α), κατά την διάρκεια των μουσικών τους σπουδών, όπου και ξεκίνησαν την μουσική τους συνεργασία.
Το Quarteto των δύο μουσικών θα παρουσιάσει προσωπικές συνθέσεις αλλά και διασκευές παραδοσιακών και σύγχρονων μουσικών κομματιών. Τα ηχοχρώματα που θα ακουστούν θα είναι ένα πάντρεμα της κρητικής, ηπειρώτικης και Jazz μουσικής.
Ο Λευτέρης Παπαδάκης ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του στο τμήμα Jazz του Ωδείου Φίλιππος Νάκας στην Αθήνα, συνεχίζοντας στο Conservatoire de Lausanne HEMU (CH) και τελειώνοντας στο Berklee College of Music (US). Έχει παίξει σε πολλές διαφορετικές σκηνές και φεστιβάλ σε Ευρώπη και Αμερική και οι προσωπικές μουσικές συνθέσεις του συνδυάζουν ακούσματα της ανατολής με ρυθμούς της δυτικής μουσικής.
Ο Βασίλης Κώστας από μικρή ηλικία αφομοίωσε τα ερεθίσματα της παραδοσιακής ηπειρώτικης μουσικής όπου και ξεκίνησε να γράφει τις δικές του προσωπικές μουσικές συνθέσεις. Τελείωσε το τμήμα Jazz του Ωδείου Φίλιππος Νάκας στην Θεσσαλονίκη παράλληλα με τις σπουδές του στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. Αυτή την στιγμή συνεχίζει τις σπουδές του στο Berklee College of Music (US) και συνεχίζει να συνθέτει μουσική συνδυάζοντας τα παραδοσιακά ακούσματα με την σύγχρονη Jazz.
Παίζουν οι μουσικοί :
Λευτέρης Παπαδάκης Ηλεκτρικό Μπάσο | Βασίλης Κώστας Ηπειρώτικο Λαούτο, Κιθάρα
Ιορδάνης Λάτσκος Κρουστά | Παντελής Λασιθιωτάκης Κρητική Λύρα
Διοργάνωση : Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Βασίλης Δαμβόγλου»
Είσοδος : 7 €

You may also like...