Συναυλία με την May Roosevelt την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018, 21:00
Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ

Η May Roosevelt είναι μια ασυνήθηστη θερεμινίστρια, συνθέτης και παραγωγός. Κουβαλώντας επιρροές από Bach, Bjork, Residents, Klaus Nomi, τα φαντάσματα του παιδικού της casio, αλλά και την κλασική παιδεία του βιολιού, δημιουργεί απόκοσμα ηχητικά περιβάλλοντα που συνοδεύονται από ηλεκτρονικούς ρυθμούς και αχνά industrial περάσματα.

Μετά το πρώιμο, αθώο και γλυκόλαλο Panda, κυκλοφόρησε το μνημιώδες Haunted, μια μοναδική, καινοτόμα προσέγγιση πάνω σε οκτώ παραδοσιακούς ελληνικούς χορευτικούς ρυθμούς. Στη συνέχεια πειραματίστηκε με την ποίηση του Ντίνου Χριστιανόπουλου και σήμερα μας παρουσιάζει το νέο της άλμπουμ, Junea.

H Junea είναι μία ηρωίδα του σύγχρονου ψηφιακού κόσμου, όπου γέφυρες φτιαγμένες από ηλεκτρονικούς ήχους και pixels ενώνουν την πραγματικότητα με το φανταστικό. Μουσικά, θα μπορούσε να πει κανείς ότι αποτελεί ένα alter ego της May Roosevelt, που έρχεται να προσθέσει ιδιότητες μίας νέας μουσικής ταυτότητας στη μέχρι τώρα πορεία της.
Στον κόσμο της Junea βασιλεύουν τα συνθεσάϊζερ δημιουργώντας ένα πολυεπίπεδο ηχητικό περιβάλλον από κρυστάλλινους ήχους και ρυθμικά beats. Αιθέρια φωνητικά και κωδικοποιημένοι στίχοι οδηγούν σ’ ένα παράλληλο σύμπαν ονειρικό και τρισδιάστατο που καθρεφτίζει την εξερεύνηση της δημιουργού του σε νέες μουσικές συντεταγμένες.

To θέρεμιν είναι ένα πολύ ιδιαίτερο μουσικό όργανο που επινόησε ο ο Ρώσος Λέον Θέρεμιν το 1928. Το θέρεμιν παίζεται χωρίς ο μουσικός να το αγγίζει, παρά μόνο κινώντας οριζόντια και κάθετα τα χέρια του προς τις δύο μεταλικές κεραίες του και ελέγχοντας κατά τον τρόπο αυτό τις συχνότητες που εκπέμπει και την έντασή τους.

Διοργάνωση:
www.chrysallida.gr
“You don’t have to call it music, if the term shocks you”
(Αντι)Μουσικές Δράσεις ΦΕΞ-ΠΑΚΕΘΡΑ από το 2005.

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΜΗΝΑ
Εκδηλώσεις εργαστηρίων. www.facebook.com/FEXANTHI

You may also like...