Συναυλία με παράλληλη προβολή ταινίας

TheGeneral_Rehersal 1Φώτα, προβολή, μουσική, πάμε!
Ολοκληρώνονται οι πρόβες για τη συναυλία και την παράλληλη προβολή της θρυλικής ταινίας Ο Στρατηγός (The General) από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών. Οι δύο πολιτιστικοί φορείς αποφάσισαν να προσφέρουν δωρεάν στο κοινό της Θεσσαλονίκης μια παραγωγή υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών, έχοντας πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η κοινωνία αυτή την περίοδο.
Η Κ.Ο.Θ., υπό τη διεύθυνση του καταξιωμένου μαέστρου Μίλτου Λογιάδη, θα «ντύσει» μουσικά την ασπρόμαυρη ταινία του 1926 ενορχηστρωμένη από τον συνθέτη Κάρλ Ντέιβις και με πρωταγωνιστή τον αξεπέραστο κωμικό Μπάστερ Κίτον.
Στην ταινία, που είναι τοποθετημένη στο ξέσπασμα του Αμερικάνικου Εμφύλιου, ο Τζόνι Γκρέι (Μπάστερ Κίτον), ένας ιδιοφυής μηχανικός τρένων στον αμερικανικό Νότο, αναγκάζεται να καταδιώξει μόνος του και σε εχθρικό έδαφος έναν κατάσκοπο των Γιάνκηδων για να σώσει την αγαπημένη του Άναμπελ. Ο κατάσκοπος (Γκλεν Κάβεντερ) κλέβει τον Στρατηγό, το τρένο που έφτιαξε ο Γκρέι, στο οποίο επιβαίνει η Άναμπελ και μια τρελή καταδίωξη ξεκινά!
Πρόκειται για μια αριστουργηματική κωμωδία του βωβού σινεμά, που έχει αγαπηθεί από το κοινό και τους κριτικούς μέσα στα χρόνια και αποτελεί τη σκηνοθετικά πιο ευρηματική ταινία του Μπάστερ Κίτον, ένα χρυσωρυχείο ευφυών και πρωτότυπων οπτικών γκαγκ, τα οποία εντυπωσιάζουν ακόμη και σήμερα με την εφευρετικότητά τους. Ο διάσημος συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής Καρλ Ντέιβις έγραψε τη μουσική για την ταινία το 1987 και οι συνθέσεις του προκάλεσαν την αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για τον βωβό κινηματογράφο.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Μονή Λαζαριστών την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015 και ώρα 21:30.
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00
Είσοδος ελεύθερη.

You may also like...