Συναυλία με μουσική από ταινίες επιστημονικής φαντασίας

imageΗ μουσική που έντυσε τα ταξίδια του Σταρ Τρεκ, τις μάχες των τζεντάι στον Πόλεμο των Άστρων, την ιστορία του E.T. και την είσοδο του Νίο στο Μάτριξ θα «διακτινήσει» το κοινό σ’ ένα «παράλληλο» μουσικό σύμπαν, στη συναυλία που διοργανώνει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, σε συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με έργα από ταινίες επιστημονικής φαντασίας, στο πλαίσιο του 55ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Η συναυλία περιλαμβάνει αποσπάσματα από τη μουσική των ταινιών Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου, Πόλεμος των Άστρων (Across the Stars από την ταινία Η Επίθεση των Κλώνων, The Asteroid Field και το Φινάλε από την ταινία Η Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται, Luke and Leia από την ταινία Η Επιστροφή των Τζεντάι) και το The Flying Theme από την ταινία Ε.Τ. The Extra-Terrestrial του Τζον Γουίλιαμς, τη σουίτα Star Trek: Into Darkness του Μάικλ Τζιακίνο, τα έργα Main Title και Ripley’s Rescue, Newt και Facehuggers από την ταινία Άλιενς: Η επιστροφή (1986)  του Τζέιμς Χόρνερ, μουσικά αποσπάσματα από τις ταινίες Άλιεν (1979), Capricon One και τη σουίτα Star Trek: The Motion Picture (1978) του Τζέρι Γκόλντσμιθ και τη σουίτα The Matrix του Ντον Ντέιβις.
Την ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Στέφανος Τσιαλής.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου και ώρα 21:00.
Τιμές εισιτηρίων: 20€, 12€, 8€
Προπώληση: 2310895938-9, εκδοτήριο Μεγάρου Μουσικής, πλατεία Αριστοτέλους και στο www.tch.gr

 

You may also like...