Συναυλία από το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης

Σωκράτης Σινόπουλος, Ευγένιος Βούλγαρης και Κατερίνα Παπαδοπούλου
σε μια μοναδική συναυλία, στην αυλή με τα Χαμάμ
Άρχισε η προπώληση και οι κρατήσεις
Συναυλία: «Inside out dialogues»
Σάββατο 5 Αυγούστου 2017
[21.00] στην αυλή με τα Χαμάμ στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης
Ευγένιος Βούλγαρης – τοξωτό ταμπούρ
Κατερίνα Παπαδοπούλου – τραγούδι
Σωκράτης Σινόπουλος – λύρα
Το πρότζεκτ Inside Out Dialogues είναι ένα διαλογικό ηχητικό ταξίδι με σταθμούς έργα παλαιά και σύγχρονα βασισμένα στις λόγιες παραδόσεις τις ανατολής και ενδιάμεσες ενωτικές διαδρομές τα αυτοσχεδιαστικά σχεδιάσματα – ταξίμια στους κώδικες των μουσικών δρόμων – μακάμ. Σκοπός του ταξιδιού, ο συντονισμός στην διαλογιστική δύναμη των συγκεκριμένων μουσικών παραδόσεων και η μετουσίωση τους σε μια κοινή συναισθηματική προβολή των μουσικών που συνδιαλέγονται επί σκηνής. “Τα εντός, έξω”.
Στο πρώτο μέρος της συναυλίας ο Ευγένιος Βούλγαρης και ο Σωκράτης Σινόπουλος αυτοσχεδιάζουν και συνομιλούν με αφορμή μουσικά έργα συνθετών της λόγιας μουσικής της Πόλης καθώς και δικές τους συνθέσεις.
Στο δεύτερο μέρος, οι δύο μουσικοί υποδέχονται στη σκηνή την Κατερίνα Παπαδοπούλου παρουσιάζοντας τραγούδια από τις παραδόσεις της Μικράς Ασίας με τα πολύ ιδιαίτερα ηχοχρώματα που δημιουργεί ο συνδυασμός της φωνής της Κατερίνας Παπαδοπούλου με τα δύο τοξωτά όργανα, την λύρα και το τοξωτό ταμπούρ του Σωκράτης Σινόπουλου και του Ευγένιου Βούλγαρη.
Είσοδος 10€ οικονομική ενίσχυση του Μουσείου
Άρχισε η προπώληση και οι κρατήσεις
Πληροφορίες – κρατήσεις θέσεων: ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ & ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ Αντίκα 7, 67132 Ξάνθη Τηλ.: 25410 25421
Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης (φωτο. Το χαμάμ)
Στο λαογραφικό & ιστορικό μουσείο της Ξάνθης ο επισκέπτης ανακαλύπτει τα στοιχεία και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής που συνέβαλαν στην διαμόρφωση της νεότερης ιστορίας του τόπου.
Η αρχιτεκτονική συμμετρία και ο εξωτερικός διάκοσμος του κτιρίου, καθώς και τα ξυλόγλυπτα ταβάνια, οι τοιχογραφίες και οι οροφογραφίες, το καθιστούν κόσμημα.
Παρουσιάζονται εδώ στοιχεία από τον δημόσιο και ιδιωτικό βίο, την κοινωνική, οικονομική και θρησκευτική ζωή της πόλης και της υπαίθρου των αρχών του 20ου αιώνα. Οι εκθέσεις του Ισογείου και του Ορόφου αναφέρονται στην ιστορία της Θράκης, στη νεότερη ιστορία της πόλης και στη ζωή της άρχουσας αστικής τάξης. Η παρουσίαση του Υπογείου στοιχειοθετεί την αγροτική και κτηνοτροφική ζωή της Ξάνθης. Ενώ στο δεύτερο τμήμα του, προβάλλεται η θεματική ενότητα «Επιχειρηματικότητα στην Ξάνθη στις αρχές του 20ου αιώνα – Επαγγελματίες- Εργατική τάξη». Στην αυλή τέλος, βρίσκονται τα δύο Χαμάμ και το Εκκλησάκι των Αγίων Ακινδύνων.
Γνωριμία με τη νεότερη ιστορία της πόλης… https://www.facebook.com/Laografiko.Mouseio.Xanthis
Το ένα και μοναδικό Λαογραφικό Μουσείο της Ξάνθης http://alternatrips.gr/…/ena-kai-monadiko-laografiko-moysei…

You may also like...