Συναντήσεις χορωδιών στην Κοινωφελή Επιχείριση Δήμου Κεφαλλονιάς

Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ: Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ & Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Ο μαέστρος Αντώνης Κοντογεωργίου διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΟΡΩΔΙΑΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ (ΚΕ.ΧΟ.ΠΡΑ.) στην Κεφαλονιά, το οποίο ανήκε στο Εθνικό Πολιτιστικό Δίκτυο Πόλεων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το Κέντρο Χορωδιακής Πράξης επέδειξε πλήθος δραστηριοτήτων, από την απλή διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, έως την δημιουργία μουσικής ακαδημίας, την σύνθεση νέων χορωδιακών κομματιών και την καταγραφή σε μεγάλο ποσοστό, του ελληνικού χορωδιακού δυναμικού, που αριθμούσε άνω των 400 χορωδιών.

Ο Αντώνης Κοντογεωργίου ήταν ο εμπνευστής της «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΧΟΡΩΔΙΩΝ» που γινόταν μια φορά τον χρόνο, στο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος» ή στο Δημοτικό Στάδιο «Ανδρέας Βεργωτής» στο Αργοστόλι και στο κηποθέατρο της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης στο Ληξούρι, με την συμμετοχή 300 έως 400 χορωδών απ’ όλη την Ελλάδα, με συγκεκριμένο κάθε φορά θέμα από τον μουσικό μας πολιτισμό.

– Η Συνάντηση Χορωδιών, Κεφαλονιά Αύγουστος 1998 , είχε εναρκτήριο πανηγυρικό χαρακτήρα, και περιλάμβανε τραγούδια Τσιτσάνη, Χατζηχρίστου, Σαββόπουλου, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη & Καντάδες.

– Η Συνάντηση Χορωδιών Κεφαλονιά 1999, παρουσίασε σε πρώτη παγκόσμια συναυλιακή εκτέλεση τον «Ύμνον εις την Ελευθερίαν» των Σολωμού-Μάντζαρου, σε συνεργασία με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και τέθηκε υπό την υψηλήν αιγίδα του τότε πρωθυπουργού κ. Κωνσταντίνου Σημίτη.

– Η Συνάντηση Χορωδιών Κεφαλονιά 2000, αφιερωμένη στα 75χρονα του μεγάλου μας Μουσικού Μίκη Θεοδωράκη, παρουσιάστηκε το αντιπροσωπευτικό έργο του «Ζορμπάς», με τη μεγαλύτερη έως σήμερα διανομή εκτελεστών και σε συνεργασία με την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

– Το Μάιο 2000 πραγματοποιήθηκε Συναυλία της Χορωδίας της ΕΡΤ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μουσικών συνόλων της ΕΡΤ με «Χορωδιακά Έργα σε Ποίηση Επτανησίων Ποιητών», σε πρώτη ανάθεση του Κέντρου Χορωδιακής Πράξης.

– Η Συνάντηση Χορωδιών Κεφαλονιά 2001 , είχε θέμα «Το τραγούδι στον ελληνικό κινηματογράφο».

– Η Συνάντηση Χορωδιών, Κεφαλονιά 2002, αφιερωμένη σε μελωδίες μιας παλιότερης εποχής, «Λαλούν τα αηδόνια».

Ο Δήμος Κεφαλονιάς και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κεφαλονιάς εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και θα τον θυμόμαστε πάντα μέσα από το έργο του.

You may also like...