Συναντήσεις με συγγραφείς.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙdf4463e9-0699-4d3d-a27b-e0d8225413daΣ ΜΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΟ CAFE ΤΟΥ ΙΑΝΟΥ Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, στις 20:30
στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24, Τ. 210 3217917) ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗΣ Ο Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με τον συγγραφέα Γιώργο Σκαμπαρδώνη, στο πλαίσιο των Συναντήσεων Με Συγγραφείς στο Cafe του ΙΑΝΟΥ. Μια συζήτηση, σε πρώτο πρόσωπο, για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή και τη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή του κοινού.Το κοινό έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει τις ερωτήσεις του στον καλεσμένο, έως και 3 μέρες πριν από την εκδήλωση στο email: magazine@ianos.gr.Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα σε τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη με τους: Νίκο Τατασόπουλο (μπουζούκι), Ευτυχία Μητρίτσα (τραγούδι), Παναγιώτη Παπαγεωργίου (πιάνο).H εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά και από το παρακάτω link:https://www.youtube.com/watch?v=VpFiIVdY1NE&feature=youtu.be Είσοδος ελεύθερη. Χορηγός επικοινωνίας: ΒΗΜΑ FM Ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης γεννήθηκε το 1953 στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.Έχει γράψει τα βιβλία Μάτι φώσφορο, κουμάντο γερό, Η ψίχα της μεταλαβιάς, Η Στενωπός των Υφασμάτων, Ακριανή λωρίδα, Πάλι κεντάει ο στρατηγός, Σάββατο απόγευμα, Γερνάω επιτυχώς, Ουζερί Τσιτσάνης, Επί ψύλλου κρεμάμενος, Πολύ βούτυρο στο τομάρι του σκύλου, Όλα βαίνουν καλώς εναντίον μας, Μεταξύ σφύρας και Αλιάκμονος, Περιπολών περί πολλών τυρβάζω και τη συλλογή διηγημάτων Νοέμβριος.Το βιβλίο του Η Στενωπός των Υφασμάτων τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος 1993 και το Επί ψύλλου κρεμάμενος με το βραβείο του περιοδικού Διαβάζω 2004.Τα μυθιστορήματά του Γερνάω επιτυχώς και Ουζερί Τσιτσάνης ανέβηκαν θεατροποιημένα στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, όπως και το Με τα παιδιά της πιάτσας (ένα παίγνιο με τον Νίκο Τσιφόρο), σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη.Έγραψε το σενάριο της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη “Όλα είναι δρόμος”, σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη και τα κείμενα της μουσικοθεατρικής παράστασης “Σαν τραγούδι μαγεμένο” που ανέβηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη.
Διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΡΤ3, διηύθυνε την εφημερίδα Θεσσαλονίκη και τα περιοδικά Θ-97 (τιμήθηκε με το βραβείο “Ιπεκτσί”), Τάμαριξ, Χίλια δέντρα, Πανσέληνος (έλαβε το ευρωπαϊκό βραβείο “European Newspaper design Awards 2000”) και επιλογές της Κυριακάτικης Μακεδονίας.
Συνεργάστηκε επί δύο χρόνια με την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.
Το 2010 τιμήθηκε με το βραβείο του Ιδρύματος Μπότση.
Το 2012 έλαβε το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών “Πέτρος Χάρης” για το βιβλίο του Περιπολών περί πολλών τυρβάζω (Εκδόσεις Πατάκη).

You may also like...