Συμφωνική Ορχήστρα Νέων από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

pic-0-normΤο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με δωρεά του στο  Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στηρίζει τη δημιουργία Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων, καθώς και τη λειτουργία της για δύο χρόνια, βοηθώντας έτσι το Μέγαρο να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για ένα μόνιμο σχήμα που θα στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του, με βασικό γνώμονα την ενίσχυση των νέων και τη διάδοση της μουσικής.
Στη προσπάθεια αυτή το Μέγαρο θα συγκεντρώσει και θα στεγάσει, νέους ταλαντούχους μουσικούς ηλικίας 12 ως 25 ετών, προκειμένου να βοηθήσει στην περαιτέρω εκπαίδευσή τους και την καλλιτεχνική τους εξέλιξη με όχημα την ορχηστρική τέχνη.  Επιπλέον προτεραιότητα του Μεγάρου είναι να ευαισθητοποιήσει και να πολλαπλασιάσει το φιλότεχνο κοινό της Θεσσαλονίκης, παράγοντας πολιτιστικό έργο με την αξιοποίηση του τοπικού, νεανικού καλλιτεχνικού δυναμικού στο πλαίσιο ενός θεσμού με συνέχεια και προοπτική στον χρόνο.
Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων θα καθιερώσει και θα προωθήσει  την καλλιτεχνική φυσιογνωμία του τόπου, τόσο μέσα από την δημιουργία ενός τοπικού συμφωνικού συνόλου με υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο και διεθνή προοπτική, όσο και με την ανάδειξη νέων μουσικών, συνθετών και Διευθυντών Ορχήστρας.
Με την δωρεά αυτή, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συμβάλλει ουσιαστικά στην προσφορά ευκαιριών και εφοδίων σε νέους καλλιτέχνες, προετοιμάζοντας τους για την επαγγελματική τους εξέλιξη αλλά δημιουργεί και ένα πλαίσιο που μπορεί να πολλαπλασιάσει το κοινό που αγαπά την μουσική στην Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή
Λεπτομέρειες για  την διαδικασία σύστασης και τον τρόπο στελέχωσης της Ορχήστρας, θα ανακοινωθούν προσεχώς.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
25ης Μαρτίου & Παραλία / τηλ. 2310-895899 / pmonastiridis@tch.gr/ www.tch.gr
Τwitter: @megarosalonica/ Facebook: MegaroMousikisThessalonikis/Υoutube: Thessaloniki Concert Hall Organization
Πληκτρολογήστε Μέγαρο στο Google Play ή στο App Store

You may also like...