Συμπόσιο πολιτισμού με θέμα “Δημοκρατιά,Ευρώπη και ακροδεξιά απειλή στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ “ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ” ΜΕ ΘΕΜΑ:
“ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΑΠΕΙΛΗ”
ΟΜΙΛΗΤΗΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ – ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 19:30
Το “Συμπόσιο Πολιτισμού”, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΑΠΕΙΛΗ” την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου στις 7 :30 το βράδυ.
Ομιλητής : ΚΩΣΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ, καθηγητής Νομικής και Πολιτικής Φιλοσοφίας στο Κολλέγιο Birkbeck του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Ο σκληρός νεοφιλελευθερισμός, έφερε ξανά τις δυνάμεις του φασισμού στο προσκήνιο, απειλώντας ευθέως την Δημοκρατία και τον Πολιτικό Ανθρωπισμό. Είναι η στιγμή που πρέπει οι λαοί να αφυπνισθούν διεκδικώντας τις ελευθερίες, τη δικαιοσύνη και το δικαίωμα του αυτοκαθορισμού τους. Πρέπει να ενεργοποιηθεί η συλλογική μνήμη. Το “Συμπόσιο Πολιτισμού”, ανταποκρινόμενο σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση, οργανώνει εκδήλωση με θέμα: “Δημοκρατία, Ευρώπη και Ακροδεξιά απειλή”, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου στις 7.30 το βράδυ. Ομιλητής, ο καθηγητής Νομικής και Πολιτικής Φιλοσοφίας στο Κολλέγιο Birkbeck του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής της Βουλής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Δουζίνας. Ο ομιλητής θα αναφερθεί στο φάντασμα που πλανιέται πάνω από την Ευρώπη, το φάντασμα της ακροδεξιάς και του φασισμού. Ο Ορμπαν στην Ουγγαρία, o Κουρτς στην Αυστρία, η Λε Πεν στην Γαλλία, ο Σαλβίνι στην Ιταλία, ο Βίλντερς στην Ολλανδία, το Alternative für Deutschland στην Γερμανία αποτελούν την βάση μιας νέας Μαύρης Διεθνούς. Ο Σαλβίνι και η Λε Πεν σε κοινή συνέντευξη τύπου ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν στις ευρωεκλογές. Με τις ευλογίες του Τραμπ, ο ακροδεξιός σύμμαχός του, Steve Bannon, δημιούργησε το ‘Κίνημα’ (Μovement) στις Βρυξέλλες για να συντονίσει τα ακροδεξιά κόμματα και “να φέρει τον αγώνα στην καρδιά της ΕΕ, να γίνει η φωνή των κανονικών ανθρώπων που αισθάνονται προδομένοι από τις ελίτ”. Οι πολιτικές του ακραίου κέντρου, της κεντροδεξιάς και κεντροαριστεράς, βοήθησαν την ακροδεξιά να αντρωθεί και να απειλεί το μέλλον της Ευρώπης. Η δημοκρατία υποχωρεί, τα δικαιώματα που κερδήθηκαν με αγώνες και αίμα χάνονται, οι αξίες του Διαφωτισμού ξεχνιούνται. Και η Αριστερά;
Συζητάμε για τον αβέβαιο βηματισμό της Ευρώπης, τις στολές και τις μπότες που έγιναν ταγεράκια Σανέλ και κοστούμια Αρμάνι, την ευθύνη της πολιτικής κάστας και τους πολέμους του πολιτισμού ανιχνεύοντας τον ορίζοντα μιας ρεαλιστικής ουτοπίας.

You may also like...