Συμμετοχη της ΙΘ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς

funerary_mask_of_tutankhamunΗ ΙΘ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων συμμετέχει στον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς που είναι αφιερωμένος στη θεματική «Τα πρόσωπα του Χρόνου».
Στο πλαίσιο του εορτασμού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 10:00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής δίωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά και τίτλο «Αιώνια ζωή: ένα μακρύ ταξίδι».
Θέμα του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι ο αρχαίος Αιγυπτιακός πολιτισμός και συγκεκριμένα η τεχνική της ταρίχευσης, η οποία εξασφάλιζε στους αρχαίους Αιγύπτιους την μεταθανάτια ζωή. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τη γνωριμία με τα ταφικά έθιμα του αρχαίου Αιγυπτιακού πολιτισμού μέσα από την παρουσίαση του τάφου του Τουταγχαμών, προσομοίωση της τεχνικής της ταρίχευσης και μιας αιγυπτιακής ανασκαφής, καθώς και εικαστικές κατασκευές με θέμα τα αρχαία αιγυπτιακά νεκρικά προσωπεία.
Ημέρα: Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014
Ώρα: 10:00-12:00
Τόπος: Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής, Α. Συμεωνίδη 4
Ηλικία: Γ΄ και Δ΄ δημοτικού
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής – περιορισμένος αριθμός θέσεων
Τηλ. επικοινωνίας: 2531022411
Η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής θα είναι ελεύθερη στις 26, 27 και 29 Σεπτεμβρίου.

You may also like...