Συμμετοχή του Εθνικού Θεάτρου στο International Forum of Theatre Group Management Master Workshops στο Πεκίνο

international Forum of Theatre Group Management Master WorkshopsΤο Εθνικό Θέατρο της Ελλάδος συμμετείχε έπειτα από πρόσκληση του China Collaborative Innovation Center of Theatre Arts Management (CCICTAM) στο 2nd International Forum of Theatre Arts Management που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο της Κίνας από τις 6 έως τις 8 Ιουνίου 2014.
Το CCICTAM  είναι αφιερωμένο στη μελέτη της διαχείρισης της τέχνης του θεάτρου, τις πολιτικές αλλά και διαχειριστικές πρακτικές της και την προώθησή τους μέσα από τη συνεργασία με ακαδημαϊκά ιδρύματα και επαγγελματίες από την Κίνα αλλά και το εξωτερικό. Έδρα του είναι η Central Academy of Drama στο Πεκίνο.
Ανάμεσα στους καλεσμένους του Forum ήταν τα Εθνικά Θέατρα της Ιαπωνίας, της Σκωτίας, της Μεγάλης Βρετανίας, η Comedie – Francaise, η Όπερα της Βιέννης, το Teatro Stabile του Τορίνο, το Moscow Art Theatre της Ρωσίας, το Popyjoy Hall από τις ΗΠΑ και το Myeongdong Art Theatre της Κορέας.
Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Σωτήρης Χατζάκης με την ομιλία του, με τίτλο «Πολιτιστική πολιτική και ανάπτυξη», εξέφρασε την ανάγκη για συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, κάτι που ήταν και ένα από τα δεδομένα της συνάντησης. Έκανε επίσης λόγο για τη σημασία της σύναψης συνεργασιών, ανταλλαγών παραστάσεων αλλά και καλλιτεχνικού δυναμικού καθώς και για την προώθηση του ελληνικού θεατρικού έργου και της ελληνικής θεατρικής παραγωγής στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην Κίνα.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους σημαντικών θεατρικών οργανισμών στην Κίνα.
 Ήδη μία πρώτη διμερής ανταλλαγή και συνεργασία συμφωνήθηκε με το Beijing People’s Art Theatre. Το Beijing People’s Art Theatre, ένας από τα σημαντικότερα θέατρα της Κίνας, θα παρουσιάσει τη θεατρική περίοδο 2014-2015 στο Εθνικό μας Θέατρο τον «Δείπνο» του Καμπανέλλη για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων και μία παραγωγή του Εθνικού θα ταξιδέψει αντίστοιχα στην Κίνα.

You may also like...