Συμμετοχή του ΄΄Νόησις΄΄ στο Διεθνές Συνέδριο BRISMIS

Το ΝΟΗΣΙΣ συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο BRISMIS που διοργανώθηκε από την Ακαδημία Επιστημών της Κίνας και πραγματοποιήθηκε στις 27-30 Νοεμβρίου 2017 στα Τεχνολογικά Κέντρα του Πεκίνου και της Σαγκάης.
Ο φορέας ήταν επίτιμος καλεσμένος του Τεχνολογικού Κέντρου του Πεκίνου και της Ακαδημίας Επιστημών της Κίνας. Στη διάρκεια του συνεδρίου υπογράφηκε η συμφωνία για τη φιλοξενία της έκθεσης Αρχαία Κινέζικη Φιλοσοφία και Επιστήμη στο ΝΟΗΣΙΣ, από τον Ιούνιο 2018 μέχρι τον Ιούνιο 2019. Παράλληλα, διερευνήθηκε η δυνατότητα φιλοξενίας της έκθεσης ΙΔΕΑ – Αρχαία Ελληνική Επιστήμη και Τεχνολογία, παραγωγής ΝΟΗΣΙΣ, σε μουσεία και τεχνολογικά κέντρα της Κίνας.
Η σημαντική αυτή συνεργασία δίνει δυνατότητες και προοπτικές για ενδυνάμωση των σχέσεων Ελλάδας – Κίνας στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας, στην εκπαίδευση και την ανάλυση της έρευνας.
Πρόσθετα συμβάλλει στην ενδυνάμωση των σχέσεων τεχνολογικών κέντρων 22 χωρών, που αποτελούν τον κεντρικό άξονα του «Δρόμου του Μεταξιού». Στις χώρες αυτές μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται το Πακιστάν, το Ιράν, η Ινδία, η Αίγυπτος, η Κένυα, το Μαρόκο και η Ελλάδα ως τελικός προορισμός.
Πληροφορίες
ΝΟΗΣΙΣ, 6ο χμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης
Ελισάβετ Κωνσταντίνου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Προβολής
Τηλέφωνο: 2310 483 000, εσωτ. 105 (Δευτέρα – Παρασκευή, 9.00 – 15.00)
Φαξ: 2310 483 020
e-mail:konstantinou@noesis.edu.gr
www.noesis.edu.gr
www.facebook.com/NoesisScienceCenter

 

You may also like...