«Στο φως του φεγγαριού» 16 & 17 Αυγούστου 2019 στο Κάστρο Βελίκας

«Στο φως του φεγγαριού» 16 & 17 Αυγούστου 2019 στο Κάστρο Βελίκας

Στις 16 & 17 Αυγούστου 2019 στο Κάστρο Βελίκας το φεστιβάλ OPEN NIGHTSdefrag παρουσιάζει ένα διήμερο για τον εορτασμό της Αυγουστιάτικης πανσελήνου με τίτλο Στο φως του φεγγαριού.

Ένα διήμερο όπου το διακαλλιτεχνικό φεστιβάλ OPEN NIGHTS, στον 4ο χρόνο δημιουργίας, με τον ειδικό τίτλο Defrag (= αποκερματισμός), συνεχίζει τον διάλογο μεταξύ καλλιτεχνών και κοινού και ανοίγει την εμπειρία σε άλλες, εκτός της πόλης της Λάρισας, περιοχές της Θεσσαλίας και της Ελλάδας.

Το διήμερο φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και είναι μια συμπαραγωγή της ομάδας OFF ART με την  Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και τον Δήμο Αγιάς.  Υποστηρίζεται απο την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την ΠΕΔ Ν.Λάρισας, την  Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Λάρισας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το λογοτεχνικό περιοδικό ΘΡΑΚΑ και το Quartair Contemporary Art Initiatives (Χάγη, Ολλανδία).

Στο κάστρο της Βελίκας η βάση του φεστιβάλ θα είναι μια εικαστική έκθεση στον αρχαιολογικό χώρο, ανοικτή για το κοινό και τις 2 ημέρες από τις 19:00-24:00, ενώ θα παρουσιαστούν Performances Χορού και Ποίησης και πολλή Μουσική.

Η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ παρέχεται μεταφορά στο Κάστρο με λεωφορείο (έναρξη διαδρομών:19:00 /Πλατάνια Βελίκας)

Στην έκθεση παίρνουν μέρος οι εικαστικοί: Zeger Reyers(Ολλανδία), Fab Jonkers (Ολλανδία), Βαγγέλης Βλαχοδήμος (Λάρισα), Άρτεμις Διαμαντή- (μουσική: Θεόδωρος Καρκατσέλας) (Λάρισα), Ιφιγένεια  Σδούκου (ποίηση: Στέλλα Νταβαρούκα) (Λάρισα), Λία Σταμοπούλου(Αθήνα), Σοφία Τερζίδου(Μεγαλόβρυσο Αγιάς), Χάρης Τζίκας(Λάρισα), Κωστής Τσιάχας (Λάρισα)

Ποιητές που θα παρουσιάσουν ποίηση δική τους και άλλων ειναι οι:  Jasmina Mujkic (Κροατία), Katja Gorecan  (Σλοβενία), Θάνος Γώγος (Λάρισα), Χρήστος Κολτσίδας (Καρδίτσα), Αντώνης Ψάλτης (Λάρισα)

Χορεύουν: Μαρία Κυρμά, Ρούλα Πίκουλα, Λαμπρινή Πολύζου, Βάσω Σουλτούκη, Κατερίνα Χονδρού

Την καλλιτεχνική διεύθυνση, Σκηνοθεσία και Χορογραφία υπογράφει η Ρούλα Καραφέρη.

Χορηγοί είναι το Spitaki Café και  Ηλιάτορας –coffee & snack bar, ενω χορηγοί επικοινωνίας η  Eφημερίδα των Συντακτών και η διαδικτιακή πλατφόρμα All about Festivals.

 

Πρόγραμμα δράσεων:

Παρασκευή 16/8

20:00 περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο μέσα απο performances χορού & ποίησης (OFF ART -Θράκα)

21:00 Αναφορά στο βιβλίο: “Κάστρο Βελίκας. Ενας οχυρωμένος οικισμός του Ιουστινιανού” από τον καθηγητή κ.Ιωάννη Βαραλή (έκδοση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας)

21:30 Συναυλία: “Θαλασσινά Φεγγάρια”

Σπύρος Καβαλλιεράτος-κιθάρα, τραγούδι, Μαριάννα Ζάχου-τραγούδι, Αποστόλης Σακκάς-μπουζούκι, Νίκος Έξαρχος-πιάνο.

Θα ακουστεί ο κύκλος τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη “Θαλασσινά Φεγγάρια” και άλλα τραγούδια γεμάτα φεγγάρια και θάλασσα.

Σάββατο 17/8

20:00 Περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο μέσα απο performances χορού & ποίησης (OFF ART -Θράκα)

21:00 Η Σ. Σδρόλια(προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας) διαβάζει Θρύλους για Κάστρα.

 

21:30 Συναυλία: FAGUS (progr.-Krautrock με παραδοσιακές αναφορές)

 Γιώργος Λουτρίδης – κιθάρα, Δημήτρης Μεσημέρης – μπάσσο, Παύλος Σουλτούκης – τύμπανα.

 

You may also like...