Στουρνάρα 288

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της έκθεσης «Πολυκατοικία», που επιμελούνται ο Νίκος Βατόπουλος και η Ίρις Κρητικού, η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023, στις 19:00 την προβολή της κλασικής, ασπρόμαυρης, ελληνικής ταινίας Στουρνάρα 288.

Βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Μίμη Τραϊφόρου και του Δημήτρη Βασιλειάδη, η σπονδυλωτή σάτιρα που παρουσιάστηκε στις ελληνικές αίθουσες για πρώτη φορά το 1959 πρόκειται να σφραγίσει το αφιέρωμα στην ελληνική πολυκατοικία, αναβιώνοντας στιγμές και αναμνήσεις που έφερε ξανά στον νου η έκθεση «Πολυκατοικία».

Λίγα λόγια για την υπόθεση…
Στην οδό Στουρνάρα, στο νούμερο 288, δεσπόζει μια πολυκατοικία με πολλά διαμερίσματα και ξεχωριστούς κατοίκους. Στις μέρες που ξετυλίγονται κατά τη διάρκεια της ταινίας, παρακολουθούμε τις ζωές τους, τα προβλήματα, τις συνήθειες, τις χαρές και τους έρωτες, αλλά και πώς κυλά η ζωή σε μια πολυκατοικία όταν εκείνη αποτελούσε μια έννοια καινούργια ακόμη, και αρκετά γοητευτική. Η αξέχαστη ταινία του Ντίνου Δημόπουλου, με πλειάδα Ελλήνων ηθοποιών και μουσικών, αποτελεί την ιδανική κατακλείδα «της μπαλάντας των αθηναϊκών πολυκατοικιών» που δημιούργησαν ο Νίκος Βατόπουλος και η Ίρις Κρητικού.
Η ταινία πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΕ και των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων ΑΘΗΝΑ, ΔΙΟΝΥΣΟΣ και ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ.

Ημερομηνία εκδήλωσης

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023, 19:00
Διεύθυνση
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα

Είσοδος
Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας

Πληροφορίες
Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), culture@hau.gr, www.hau.gr

 

You may also like...