ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

‘Teach me tonight’
Σύνολο Τζαζ Ωδείου Αθηνών

Δημήτρης Καλαντζής, Τάκης Πατερέλης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Σπύρος Παναγιωτόπουλος, Περικλής Τριβόλης, Γιάννης Λουκάτος, Γιώργος Πολυχρονάκος, Λουκία Παλαιολόγου  

Σάββατο 27 Ιουλίου, ώρα 21:00

Κήπος του Μεγάρου Μουσικής

Ζωντανό κύτταρο δροσιάς και πολιτισμού της πόλης, ο κήπος του Μεγάρου, πριν ανανεώσει το ραντεβού του με το κοινό για τον Σεπτέμβριο- στην καρδιά του καλοκαιριού, προτείνει μια βραδιά τζαζ. Η τζαζ ‘ταιριάζει’ στον κήπο, ταιριάζει στην χαλαρή διάθεση που προσφέρει το φυσικό φως των αστεριών στις φυλλωσιές των δέντρων και το καταπράσινο ‘χαλί’ που γεμίζει με φίλους της μουσικής.

Μια βραδιά τζαζ λοιπόν στον κήπο του Μεγάρου με πρωταγωνιστές τους καλύτερους τζαζμεν που διαθέτουμε, το δυνατό οκτέτο του Συνόλου Τζαζ του Ωδείου Αθηνών είναι η πρόταση του Μεγάρου για το τελευταίο Σάββατο (27/7) του Ιουλίου. 

Παλαιοί γνώριμοι του Μεγάρου, από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της τζαζ της χώρας μας,  ο πιανίστας Δημήτρης Καλαντζής και ο σαξοφωνίστας Τάκης Πατερέλης, εμφανίζονται και φέτος το καλοκαίρι στον πανέμορφο Κήπο του Μεγάρου σε μια συναυλία με τίτλο Teach me tonight“. Το “Teach me tonight” προέρχεται από το εκπληκτικό ομώνυμο ερωτικό κομμάτι του Gene de Paul σε στίχους του Sammy Cahn, που μας προϊδεάζει για μια ατμοσφαιρική βραδιά κάτω από τα αστέρια.

Το πρόγραμμα της βραδιάς είναι αντιπροσωπευτικό της τζαζ των δεκαετιών του ’50 και ’60, με πολύ γνωστά ορχηστρικά κομμάτια, όσο και τραγούδια, των θρύλων της τζαζ Μπένι Γκόλσον, Τελόνιους Μονκ, Κόουλ Πόρτερ, Τσένταρ Ουόλτον, Λι Μόργκαν κ.ά. Το εκπληκτικό τζαζ ρεπερτόριο ερμηνεύουν 8 σπουδαίοι μουσικοί, μέλη του Συνόλου Τζαζ του Ωδείου Αθηνών, που αποτελούνται από τους: Δημήτρη Καλαντζή, στο πιάνο και τις ενορχηστρώσεις, Τάκη Πατερέλη στο άλτο  σαξόφωνο, Δημήτρη Παπαδόπουλο στην τρομπέτα, Σπύρο Παναγιωτόπουλο στα τύμπανα, Περικλή Τριβόλη στο κοντραμπάσσο, Γιάννη Λουκάτο στην κιθάρα, Γιώργο Πολυχρονάκο στα τύμπανα και την Λουκία Παλαιολόγου στο τραγούδι. 

Η τζαζ δεν είναι ρεπερτόριο, αλλά τρόπος να παίζει, να σκέφτεται και να αισθάνεται κανείς τη μουσική’ λέει ο Δημήτρης Καλαντζής. Πιανίστας που κινείται με άνεση τόσο στο χώρο της κλασικής μουσικής όσο και της τζαζ, ο Δημήτρης Καλαντζής (γεν. 1967) o οποίος μετέχει στη συναυλία και με την ιδιότητα του ενορχηστρωτή, έχει παίξει με σημαντικά ονόματα της διεθνούς τζαζ σκηνής, όπως ο Alex Foster και ο Andy Sheppard, αλλά και με την αφρόκρεμα της ελληνικής σκηνής. Έχει έντονη εκπαιδευτική δραστηριότητα και από το 2004 διδάσκει στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστημίου, ενώ είναι μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής.

Στο διάστημα των τελευταίων 20 χρόνων (1983-2003), ο σαξοφωνίστας Τάκης Πατερέλης έχει συνεργαστεί με τα περισσότερα ονόματα της Ελληνικής τζαζ σκηνής (Γ.Τρανταλίδη, Μηνά Αλεξιάδη, Γ.Φακανά, Μάρκο Αλεξίου, Κυριάκο Σφέτσα κ.ά) αλλά και με σπουδαίους τζαζ μουσικούς του εξωτερικού(John Hicks, Μanny Boyd, Danny Hayes, Τony Lakatos, Bella Lacatos,Jimmy Cob κ.ά.). Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες δισκογραφικές δουλειές και έχει εκδόσει και προσωπικά άλμπουμ.  

 Προπώληση εισιτηρίων: €7,00.

Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα της συναυλίας: €9,00 

Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333

και στην ιστοσελίδα του ΜΜΑ: www.megaron.gr

 

You may also like...