«Στα ζάλα του Γκρέκο», Χρίστος Τζιφάκις

Σάββατο 6 Μαΐου | 20:00
Το έργο «Στα ζάλα του Γκρέκο» είναι ένα μουσικoχορευτικό οδοιπορικό από την Κρήτη στην Ισπανία, στα «βήματα» του μεγάλου έλληνα ζωγράφου Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, με οδηγό τον κιθαρίστα και συνθέτη Χρίστο Τζιφάκι, το οποίο παρουσιάζεται το Σάββατο 6 Μαΐου στις 8 μ.μ.

Στο πρώτο μέρος του ταξιδιού, συνοδοιπόροι του Χρίστου Τζιφάκι είναι τα μέλη της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, με μαέστρο τον Γιώργο Αραβίδη, και το φλαμένκο-τζαζ σχήμα του που θα τον πλαισιώσει στην ερμηνεία της σύνθεσής του «Στα ζάλα του Γκρέκο, από την Κρήτη στην Ισπανία». Τις ενορχηστρώσεις υπογράφει ο Αχιλλέας Γουάστωρ.

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς, ο αγαπημένος δεξιοτέχνης δημιουργεί μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα, παντρεύοντας κρητικούς σκοπούς με ισπανικά τραγούδια και χορούς. Μαζί του, οι χορευτές Φανή Δεμέστιχα (φλαμένκο) και Γιάννης & Γιώργος Μεγαλακάκης (κρητικοί χοροί), οι τραγουδίστριες Ειρήνη Δερέμπεη (κρητικά) και Δροσιά Χαρίση (φλαμένκο) και οι μουσικοί Κάρολος Κουκλάκης (μπουλγαρί), Παναγιώτης Μπουραζάνης (μπάσο), Γιάννης Δημουλάς (ντραμς), Pedro Fabián (κρουστά) και Χρήστος Φρόνιμος (βιολί).

Λίγα λόγια για το έργο
Ο Χρίστος Τζιφάκις βλέπει τη σύγχρονη μουσική και το χορό σαν ένα θέμα με παραλλαγές. Έχοντας ζήσει τόσο στην Κρήτη όσο και στην Ισπανία, αντλεί το υλικό της έμπνευσής του από τους πρωτομάστορες της κρητικής μουσικής αλλά και του φλαμένκο, αναζητώντας τις μουσικές συγγένειες ανάμεσα στους δύο λαούς.

H μουσικοχορευτική παράσταση του Χρίστου Τζιφάκι στο Μέγαρο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου Γέφυρες (επικεφαλής: Δημήτρης Μαραγκόπουλος), με την υποστήριξη των φορέων:
Χορευτικό Εργαστήρι Arroyo και Σύλλογος Ρεθυμνίων Αττικής «Το Αρκάδι»

Συμπαραγωγή
CosmosArte ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

You may also like...