στέρνα fringe festival

sterna_fest_logoΈνα φεστιβάλ τεχνών ελεύθερου πνεύματος & ελεύθερης εισόδου Υστέρνια Τήνου | Παρασκευή 7 – Κυριακή 9 Αυγούστου 2015
Καλλιτέχνες θα εκφράσουν απλά κι ανθρώπινα τις τέχνες τους με φόντο ένα πανέμορφο παραδοσιακό κυκλαδίτικο χωριό. Κατά την τριήμερη διάρκειά του, το στέρνα fringe θα παρουσιάσει μουσικές βραδιές, γιόγκα, έκθεση φωτογραφίας, ελεύθερη συζήτηση και «Ιστορίες χωρίς σύνορα» με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά, ομαδική δραστηριότητα με άλογα, περίπατο στο πέτρινο μονοπάτι και άλλα.
Η ιστορία του fringe ξεκινά το 1947 όταν οκτώ θεατρικές ομάδες αποφασίζουν να παραστούν απρόσκλητες στο διεθνές φεστιβάλ του Εδιμβούργου. Παρόλο που δεν είχαν συμπεριληφθεί στο επίσημο πρόγραμμα, οι καλλιτέχνες αυτοί δεν πτοήθηκαν και στήθηκαν στα «κρόσσια» (fringe) του επίσημου φεστιβάλ για να αποδώσουν τα έργα τους. Χρόνια με τα χρόνια, όλο και περισσότεροι εμπνεύστηκαν από αυτήν την πράξη μέχρι που μετατράπηκε σε κύμα παγκόσμιας κλίμακας και τώρα διοργανώνονται παντού.
Πηγή: http://sternafestival.gr/

You may also like...