«Σπίτι» του Χαράλαμπου Γιάννου στο Εθνικό Θέατρο

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ «Σπίτι» του Χαράλαμπου Γιάννου Από 5 έως και 29 Απριλίου στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» Το Εθνικό Θέατρο στηρίζοντας τη νέα Ελληνική δραματουργία και τους νέους Ελληνες συγγραφείς,  θα παρουσιάσει το «Σπίτι» του Χαράλαμπου Γιάννου στο πλαίσιο της δράσης «Συγγραφέας του μήνα», από 5 έως και 29 Απριλίου, στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», σε σκηνοθεσία Ελεάνας Τσίχλη.

Υπόθεση

Ένας άνθρωπος σε κρίση επιστρέφει, ύστερα από χρόνια, στο πατρικό του. Δεν ξέρει για πόσο. Για όσο χρειάζεται. Μέχρι να δει τι πήγε σωστά και τι πήγε λάθος. Να καταλάβει από τι υλικό έχει φτιαχτεί. Κι αν είναι ικανός να ξεκινήσει πάλι τη ζωή του.

Το Σπίτι βασίζεται στην ιδέα της επιστροφής σε μια εποχή αθωότητας και ασφάλειας. Στην προκειμένη περίπτωση, στο σπίτι της παιδικής ηλικίας. Τότε που, όπως θέλουμε να πιστεύουμε, τα πράγματα ήταν πιο απλά. Είναι εφικτή αυτή η επιστροφή; Ήταν όντως τα πράγματα τόσο αθώα όσο τα θυμόμαστε; Υπήρξαμε ποτέ παιδιά;

Η σκηνοθέτις σημειώνει για την παράσταση:  Είναι ευτυχής συγκυρία η απόφαση του Εθνικού Θεάτρου να ενσωματώσει στο ρεπερτόριό του έργα της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας δίνοντας βήμα σε νέους έλληνες συγγραφείς και ανοίγοντας ένα πολύ ενδιαφέρον πεδίο αμφίδρομης διαπραγμάτευσης μεταξύ κειμένου και σκηνικής δράσης· ευτυχής κι εγώ, που συμμετέχω σ’ αυτό το εγχείρημα.

Με  πρώτο στόχο, λοιπόν, την ανάδειξη της σύγχρονης θεατρικής γραφής, καταστρώνουμε μια παράσταση που αφουγκράζεται το κείμενο και αναζητά μια νέα οπτική στη σκηνική αποτύπωσή του,  συνδυάζοντας στοιχεία άμεσης αφήγησης και θεατρικού κειμένου.

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία: Ελεάνα Τσίχλη

Σκηνικά-Κοστούμια: Τίνα Τσόκα

Κίνηση:  Νατάσσα Σαραντοπούλου

Μουσική-sound design:  Γεωργία Καρύδη

Φωτισμοί:  Στέλλα Κάλτσου

Βοηθοί σκηνοθέτη:  Αντριάνα Ανδρέοβιτς

Βοηθός σκηνογράφου:  Νάσια Πλέτση

Διανομή:

Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Ελενα Μαρσίδου, Λευτέρης Βασιλάκης, Φώτης Λαζάρου, Στέλλα Βογιατζάκη

Γενική είσοδος 5€

Ωρες παραστάσεων:

Τετάρτη και Σάββατο στις 22:00
Πληροφορίες για τύπο: 210.5288111, 210.5288164

You may also like...