Η ταινία “Σιωπηλός Μάρτυς” του Alfred Hitchcock στα πλαίσια του Park your cinema στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Park Your Cinema: ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΜΑΡΤΥΣ (1954)
Παρασκευή / 07 Σεπτεμβρίου / 2018, 21:00

Εγκλήματα που αφήνουν πίσω τους μεγάλα αινίγματα. Ερωτήματα τα οποία πρέπει να απαντηθούν, από συνηθισμένους ανθρώπους ή να διαλευκανθούν από τις αρμόδιες αρχές.

Το Park Your Cinema του φετινού Σεπτέμβριου παρουσιάζει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τέσσερις κλασικές κι αγαπημένες ταινίες με εξαιρετικά μυστηριώδεις πλοκές. Η λογική του whodunnit (ποιος το έκανε;) γεμίζει τη μεγάλη οθόνη και ο θεατής καλείται να προλάβει ακόμη και τους κινηματογραφικούς ήρωες στην αποκάλυψη του πραγματικού ενόχου που πάντοτε ελπίζει να διαφύγει τη σύλληψη. Ένας συναρπαστικός μήνας που κάθε Παρασκευή βράδυ στην Αγορά, σας προσκαλεί να λύσετε κι από ένα μυστήριο!

Επιμέλεια προγράμματος: Ηλίας Φραγκούλης

Φωτογράφος με το ένα πόδι στον γύψο από ατύχημα, καθηλωμένος στο διαμέρισμά του, περνά την ώρα του «κατασκοπεύοντας» τους απέναντι γείτονες εκ του ασφαλούς, μέχρι τη στιγμή που θα υποψιαστεί ότι ένα έγκλημα έχει διαπραχθεί σχεδόν μπροστά στα μάτια του. James Stewart, Grace Kelly και Thelma Ritter δημιουργούν ένα αλησμόνητο τρίο ντετέκτιβ της διπλανής πόρτας σε αυτό το αριστούργημα του Hitchcock που μπορεί να ιδωθεί και σαν μια (έως και σήμερα μοντέρνα) αλληγορία για την ηδονοβλεπτική σχέση τού θεατή με το σινεμά. Προτάθηκε για 4 Όσκαρ.

Σκηνοθεσία: Alfred Hitchcock

ΑΓΟΡΑ

Παρασκευή 07/09 | 21.00

Ελεύθερη είσοδος

You may also like...