Σεπτέμβριος με Εθνικό Θέατρο

thumbnailΣεπτέμβριος, μήνας «γεμάτος» Εθνικό Θέατρο
Σεπτέμβριος, μήνας «γεμάτος» Εθνικό Θέατρο

Θεατρική Σεζόν Αγίας Πετρούπολης
Το Εθνικό Θέατρο στο πλαίσιο του έτους Ελλάδας – Ρωσίας, φιλοξενεί από 19 έως και 22 Σεπτεμβρίου στη Κεντρική Σκηνή και στη Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» του Θεάτρου Rex, το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ «Θεατρική σεζόν Αγίας Πετρούπολης».

20/9, Κεντρική Σκηνή, ώρα έναρξης 18:30
«Η πόλη. Παντρολογήματα. Γκόγκολ.» από το Θέατρο Λενσοβιέτ. Σκηνοθεσία: Yury Butusov. Διάρκεια: 3 ώρες και 30 λεπτά με διάλειμμα.

21/9, Σκηνή Κοτοπούλη Θέατρο Rex, ώρα έναρξης 18:30
«Οι αδελφοί » βασισμένο στους Αδελφούς Καραμάζοφ του Φιόντορ Μιχαήλοβιτς Ντοστογιέφσκι, από το Θέατρο Πριγιούτ Κομεντιάντα. Σκηνοθεσία: Evgeniya Safonova. Διάρκεια: 3 ώρες και 40 λεπτά με δύο διαλείμματα

22/9, Κεντρική Σκηνή, ώρα έναρξης 18:30
«Μάκβεθ» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ από το Μπαλτίσκι ντομ. Σκηνοθεσία: Λυκ Περσεβάλ Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά χωρίς διάλειμμα

19 – 22 Σεπτεμβρίου Διαδραστική έκθεση κουκλών-μαριονετών «Κούκλες για παιδιά και ενήλικες» του Κρατικού κουκλοθεάτρου Αγίας Πετρούπολης του Ε.Σ Ντεμμενί. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν τη συλλογή των δημιουργών μαριονετών μια «Χρυσή Αποθήκη» – κούκλες, τις οποίες στην Αγία Πετρούπολη ονομάζουν «μεγάλο θίασο του μικρού θεάτρου». Η επίσκεψη της έκθεσης προϋποθέτει την αλληλεπίδραση μεταξύ των θεατών και των επαγγελματιών κουκλοπαιχτών. Ώρα: 17.30 – 18.30, στη Κεντρική Σκηνή, πριν από την έναρξη των παραστάσεων

Για τις παραστάσεις και την έκθεση θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά.

«Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή 22 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο
Η μεγάλη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το θέατρο Βαχτάνγκοφ που απέσπασε τις καλύτερες κριτικές και γοήτευσε το κοινό της Επιδαύρου για μία μόνο παράσταση κάτω από την Ακρόπολη.

«Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη
Η περιοδεία της «Λυσιστράτης», της παράστασης που έχει κερδίσει το θερμό χειροκρότημα του κοινού σε όσα θέατρα έχει παρουσιαστεί συνεχίζεται με επιτυχία.

9 Σεπτεμβρίου, Θεσσαλονίκη, Θέατρο Δάσους
12 Σεπτεμβρίου, Ελευσίνα, Παλαιό Ελαιουργείο
16 Σεπτεμβρίου, Βύρωνας, Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»
19 Σεπτεμβρίου, Ηλιούπολη, Θέατρο Άλσους «Δημήτρης Κιντής»
21 Σεπτεμβρίου, Νέα Σμύρνη, Θέατρο Άλσους Νέας Σμύρνης
24 Σεπτεμβρίου, Ηρώδειο

«Αντιγόνη» του Σοφοκλή
Η πρώτη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, μετά το sold out στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και σε μία σειρά από θέατρα της χώρας, συνεχίζει τον Σεπτέμβριο την επιτυχημένη της πορεία σε θέατρα της Ελλάδας και της Κύπρου.

10 Σεπτεμβρίου, Βύρωνας, Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»
16, 17, 18 Σεπτεμβρίου, Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ’, Λευκωσία
21, 22 Σεπτεμβρίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός
24, 25 Σεπτεμβρίου, Αρχαίο Ωδείο Πάφου
28 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Αμμοχώστου
30 Σεπτεμβρίου, Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας

Προπώληση εισιτηρίων στο: http://www.ticketse rvices.gr/el/NationalTheatre/
Για τις παραστάσεις του Ηρωδείου εισιτήρια προπωλούνται στο: http://tickets.greekfestival.gr/ & στα Ταμεία του Ελληνικού Φεστιβάλ.

You may also like...