Σεμινάριο: Σύγχρονη Θεωρία & Πρακτική της Φωτογραφίας

fffffffffffffffffffffΦωτογραφία: Σύγχρονη Θεωρία και Πρακτική Εικόνα και Μνήμη: Τοπογραφίες, Αναπαραστάσεις, Αφηγήσεις Διδάσκοντες: Θανάσης Μουτσόπουλος, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Πηνελόπη Πετσίνη, Μαρία Χάλκου Έναρξη: Δευτέρα 21 Νοεμβρίου Διάρκεια: Νοέμβριος 2016 – Φεβρουάριος 2017 Σύνολο ωρών: 36 O νέος κύκλος του σεμιναρίου «Φωτογραφία: Σύγχρονη Θεωρία και Πρακτική», τόσο ως προς τη θεωρία όσο και ως προς την πρακτική, εστιάζει στην εικόνα και τη σχέση της με την ατομική και συλλογική μνήμη. Το εργαστήριο αναπτύσσεται μέσα από 12 τρίωρες συναντήσεις και αποτελείται από 4 θεωρητικές διαλέξεις και 8 συναντήσεις πρακτικής εξάσκησης και κριτικής ανάλυσης έργου. Στο θεωρητικό μέρος του σεμιναρίου παρουσιάζονται και αναλύονται έργα της σύγχρονης τέχνης, της φωτογραφίας και του κινηματογράφου που πραγματεύονται το ζήτημα της συλλογικής και ατομικής μνήμης. Είτε καταγράφοντας τόπους όπου έλαβαν χώρα δραματικά γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας, είτε εστιάζοντας στα πρόσωπα και ενσωματώνοντας προσωπικές αφηγήσεις, τα έργα αυτά επιστρατεύουν την έννοια της μνήμης, όχι μόνο ως ένα μέσο σύνδεσής μας με το παρελθόν αλλά και ως ένα μέσο αναπαράστασης που σχετίζεται και διαμορφώνει το παρόν και τον εαυτό μας.
Στο πρακτικό μέρος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες καλούνται να εργαστούν εντατικά οι ίδιοι πάνω στο θέμα με στόχο την ανάπτυξη μίας όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένης φωτογραφικής ενότητας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ
Ημερομηνίες διεξαγωγής: 21/11, 25/11, 28/11, 2/12, 9/12, 16/12, 13/1 , 20/1, 27/1, 3/2, 10/2, 17/2
Ώρες διεξαγωγής: 18.30-21.30
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ
Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων θα δοθούν στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο, παρακαλούμε συμπληρώστε την online αίτηση συμμετοχής ή επικοινωνήστε με το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τ: 210 9211 750 (Δευτ-Παρ. 11:00-16:00), 
E: contact@hcp.gr
Περισσότερες πληροφορίες & ∆ηλώσεις συμμετοχής
Επίσης θα πραγματοποιηθούν:
Personal Project Development
Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Συμβουλευτικής Καθοδήγησης (Mentoring)
Διδάσκων: Κωστής Αντωνιάδης
Έναρξη: 19 Νοεμβρίου
Το εργαστήριο αυτό προσφέρει σε περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων για περίπου τρεις μήνες ένα εξατομικευμένο πλαίσιο συμβουλευτικής καθοδήγησης (mentoring), προκειμένου να ολοκληρώσουν και να παρουσιάσουν μια θεματική ενότητα φωτογραφικών έργων ως πορτφόλιο, έκδοση ή έκθεση. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχήμα ευέλικτης μεθοδολογίας, στο οποίο συνδυάζονται και προγραμματίζονται ομαδικές συναντήσεις, ατομικές συνεδρίες και συνεργασία εξ αποστάσεως.

Smartphone Storytelling
Διδάσκων: Παύλος Συμεών
Έναρξη: 22 Νοεμβρίου
Στόχος αυτού του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τη δημιουργία βίντεο με smartphone. Μέσω πρακτικής εξάσκησης θα έχουν τη δυνατότητα να διδαχθούν τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις, από τη σκηνοθεσία, το σενάριο, την παραγωγή μέχρι το video editing, προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν και να επωφεληθούν από τις δυνατότητές του συγκεκριμένου μέσου.

You may also like...