Σεμινάριο Καινοτόμος μέθοδος στη διάλυση του στρες

ssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssΠαρασκευή 22 Απριλίου 2016, στις 20:00 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΜΕΘΟΔΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ Δρ. Δημήτριος Γλύκας και Μαρία Γλύκα – Τριανταφύλλη Η έρευνα αποδεικνύει μείωση έως εξάλειψη σε: στρες, άγχος, υπέρταση, αϋπνίες, κατάθλιψη – Ποια μη φαρμακευτική μέθοδος διαχείρισης του στρες συνταγογραφείται τελευταία από γιατρούς και ψυχιάτρους; – Ποια τεχνική βαθιάς ξεκούρασης ασκεί η Όπρα, η Κάτυ Πέρυ, ο Ντέιβιντ Λιντς , η πρόεδρος της Βραζιλίας και τόσοι άλλοι επιτυχημένοι από κάθε επάγγελμα, κοινωνική τάξη, φυλή ή θρησκεία;  – Τι εφάρμοσαν πειραματικά σε σχολείο του Σαν Φρανσίσκο πριν από 20 χρόνια και μετά τη θεαματική μείωση της βίας και της αρνητικής συμπεριφοράς που σημείωσαν οι μαθητές του, εφαρμόζεται πλέον σε πάνω από 500 σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου ενός μεταπτυχιακού τμήματος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών;
– Υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης της βίας, των οικονομικών κρίσεων και μείωση της εγκληματικότητας και των πολεμικών συγκρούσεων, σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο; Τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα σχετικά με το ατομικό και το συλλογικό στρες και τρόπους διαχείρισης τους, θα δώσουν ο Δρ. Δημήτριος Γλύκας και η Μαρία Τριανταφύλλη σε μια παρουσίαση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την  Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, στις 20:00 Το στρες προκαλεί διαταραχές στην δυναμική ισορροπία όλων των λειτουργιών του οργανισμού με δυσμενείς συνέπειες στην υγεία και την ποιότητα ζωής. Οι επιστημονικές μελέτες αποδίδουν στο στρες και το άγχος την αιτία εκδήλωσης του 80 με 90% των ασθενειών. Σε κοινωνικό επίπεδο, τα αυξημένα ατομικά επίπεδα στρες οδηγούν στην επιδημία του στρες και στις κοινωνίες επικρατούν κρίσεις, τρομοκρατία, πόλεμος, εγκληματικότητα.

Σε αυτό το σεμινάριο οι ομιλητές θα παρουσιάσουν το πρώτο βήμα αυτής της καινοτόμου μεθόδου διαχείρισης του στρες. Το πρόγραμμα αυτό έχει αναγνωριστεί από παγκοσμίου φήμης επιστήμονες και την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών λόγω της ευρείας επιστημονικής του τεκμηρίωσης στον τομέα της Υγείας.

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, στις 20:00ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΜΕΘΟΔΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ Αίθουσα: Αίθουσα 1, ισογείου Διάρκεια παρουσίασης: 90΄ Τιμή εισιτηρίου: 8€, γενική είσοδος ανά σεμινάριο Ο Δρ. Δημήτριος Γλύκας σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός και έλαβε τον τιμητικό τίτλο του Δόκτορα της Φιλοσοφίας. Εργάστηκε για χρόνια στο χώρο των επιχειρήσεων, ως διευθυντής πωλήσεων, και έπειτα ως Διευθύνων Σύμβουλος Ανώνυμων Εταιρειών. Διδάσκει τεχνικές διαχείρισης του στρες. Η Μαρία Τριανταφύλλη Γλύκα σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υποκριτική στο Κέντρο Αρχαίου Δράματος. Σπούδασε φυσικές θεραπείες και εργάστηκε σαν θεραπεύτρια στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Διδάσκει τεχνικές διαχείρισης του στρες.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης

Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart

Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις  08:00 – 22:00.  Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01. Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10:00  έως 01:00. Από τις 01:01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια

6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr

 

You may also like...