Σεμινάρια Φωτογραφίας

Σεμινάρια Φωτογραφίας
Εγγραφές για τους νέους κύκλους μαθημάτων
Νέοι κύκλοι μαθημάτων – εργαστηρίων από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφιάς με εισηγητές καταξιωμένους επαγγελματίες και ακαδημαϊκούς με πολυετή διδακτική εμπειρία.
ΚΥΚΛΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 2017 – 2018
Το πρόγραμμα των μαθημάτων – εργαστηρίων Δημιουργικής Φωτογραφίας αναπτύσσεται σε τρεις αυτοτελείς κύκλους – επίπεδα. Στόχος των σεμιναρίων είναι η διερεύνηση της σύγχρονης φωτογραφικής πρακτικής και αισθητικής, η εξάσκηση του κριτικού βλέμματος, η εξοικείωση με τις τεχνικές και την τεχνολογία του μέσου και η δημιουργία ολοκληρωμένου πορτφόλιο.
Δημιουργική Φωτογραφία I
Διδάσκουσα: Ηώ Πάσχου
Διάρκεια: 15 εβδομάδες
Σύνολο ωρών: 45
Έναρξη πρώτου κύκλου:
Πέμπτη 26 Οκτωβρίου (1o τμήμα)
Παρασκευή 27 Οκτωβρίου (2o τμήμα)
O πρώτος κύκλος μαθημάτων αποσκοπεί στην εξοικείωση των συμμετεχόντων με την αισθητική, τις πρακτικές της σύγχρονης φωτογραφίας και τις απαραίτητες τεχνικές, που θα βοηθήσoυν στην κατανόηση και χρήση της φωτογραφικής γλώσσας, ως μέσο έκφρασης και εξερεύνησης, αναδεικνύοντας την προσωπική τους δημιουργική προσέγγιση.
Δημιουργική Φωτογραφία II
Διδάσκων: Κώστας Γουδής
Διάρκεια: 15 εβδομάδες
Σύνολο ωρών: 45
Έναρξη δεύτερου κύκλου:
Τρίτη 24 Οκτωβρίου (1o τμήμα)
Τετάρτη 25 Οκτωβρίου (2o τμήμα)
Ο δεύτερος κύκλος μαθημάτων αποσκοπεί στη διερεύνηση σε βάθος της αισθητικής και της πρακτικής της σύγχρονης φωτογραφίας καθώς και στην εξέλιξη σε τεχνικό και δημιουργικό επίπεδο. Οι συμμετέχοντες ωθούνται να αναπτύξουν περαιτέρω τα δικά τους φωτογραφικά ενδιαφέροντα και το προσωπικό τους ύφος και αφετέρου να αναζητήσουν τη δική τους μεθοδολογία για την παραγωγή φωτογραφικού έργου. Στον κύκλο αυτό μπορούν να ενταχθούν όσοι έχουν παρακολουθήσει τον πρώτο κύκλο ή όσοι διαθέτουν κάποια πρότερη εμπειρία.
Δημιουργική Φωτογραφία III
Διδάσκοντες: Κωστής Αντωνιάδης,
Κώστας Γουδής, Νατάσσα Μαρκίδου
Διάρκεια: 10 εβδομάδες
Σύνολο ωρών: 30
Έναρξη τρίτου κύκλου:
Δευτέρα 6 Νοεμβρίου
Ο τρίτος κύκλος αποτελεί ένα σχήμα συμβουλευτικής καθοδήγησης (mentoring) με τελικό στόχο την ολοκλήρωση μιας προσωπικής θεματικής ενότητας φωτογραφικών έργων ως πορτφόλιο, εκθεσιακή πρόταση ή self published photobook. Η συνύπαρξη και αλληλεπίδραση των διδασκόντων στην κριτική ανάλυση των εργασιών επιτρέπουν μια βαθύτερη διερεύνηση των δυνατοτήτων κάθε συμμετέχοντα. Στον κύκλο αυτό μπορούν να ενταχθούν όσοι έχουν παρακολουθήσει τον δεύτερο κύκλο ή όσοι βρίσκονται στη διαδικασία ανάπτυξης ενός πρότζεκτ.
ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Εισαγωγή στη Φωτογραφική Πράξη
Διδάσκων: Στέργιος Καράβατος
Διάρκεια: 20, 21, 22 Οκτωβρίου
Τρεις πολυ-θεματικές συναντήσεις όπου τεχνική, θεωρία και πρακτική συμπλέκονται και συνδιαλέγονται ενεργά. Το εργαστήριο αυτό απευθύνεται σε άτομα που δεν διαθέτουν ιδιαίτερες γνώσεις και επιθυμούν να προσεγγίσουν τη φωτογραφία τόσο τεχνικά όσο και μέσω μιας συνολικής θεώρησης του μέσου και της πρακτικής του.
Εισαγωγή στο Photoshop
Διδάσκουσα: Εύα Νταραρά
Διάρκεια: 18, 19, 25, 26 Νοεμβρίου
Το σεμινάριο “Εισαγωγή στο Photoshop” καλύπτει όλο τον κύκλο της επεξεργασίας φωτογραφίας μέσω του πιο δημοφιλούς προγράμματος ψηφιακής επεξεργασίας εικόνας. Απευθύνεται σε όσους επιδιώκουν τη γνώση των βασικών εργαλείων επεξεργασίας εικόνας, με σκοπό την τεχνική βελτίωση των φωτογραφιών τους.
ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Έναρξη: 27 Νοεμβρίου
Αριθμός συμμετεχόντων: 12
Το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, μετά την πολύχρονη λειτουργία των διά ζώσης εργαστηρίων φωτογραφίας, διοργανώνει εντατικό εξ αποστάσεως σεμινάριο εισαγωγής στην καλλιτεχνική φωτογραφία σχετικά με την τεχνική, την αισθητική και τη θεωρία της. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχήμα ευέλικτης μεθοδολογίας, το οποίο ενσωματώνει συγκεκριμένες πρακτικές που διευκολύνουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία, καθοδήγηση και επικοινωνία.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ
Διδάσκουσα: Νατάσσα Κοτσάμπαση
Διάρκεια: 4 Νοεμβρίου – 23 Δεκεμβρίου
Αριθμός συναντήσεων: 8
Ημέρα εργαστηρίων: Σάββατο
Εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους αποσκοπούν στην ενθάρρυνση του πειραματισμού με τις εκφραστικές δυνατότητες της φωτογραφίας και την εξοικείωση με τα βασικά στοιχεία της φωτογραφικής λήψης. Το πρόγραμμα αυτό αναπτύσσεται σε 8 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις και διαχωρίζεται σε δύο τμήματα, ανάλογα με τις ηλικίες. Το πρώτο τμήμα μπορούν να παρακολουθούν παιδιά έως 12 ετών, ενώ το δεύτερο έφηβοι έως 16 ετών.
Βασικές ΠληροφορίεςΧώρος Διεξαγωγής
Τα εργαστήρια θα διεξαχθούν στο χώρο του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας, στη διεύθυνση Στρατηγού Κοντούλη 3 (πλησίον σταθμού Συγγρού-Φιξ).
Εκπαιδευτικές Επισκέψεις
Tο πρόγραμμα πλαισιώνεται από εκπαιδευτικές επισκέψεις σε εκθέσεις φωτογραφίας με κριτική ανάλυση των φωτογραφικών έργων.
Προσκεκλημένοι Ομιλητές
Προσκεκλημένοι φωτογράφοι και επιμελητές θα κληθούν να συνεισφέρουν στα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με παρουσιάσεις και διαλέξεις.
Πιστοποιητικό
Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων θα δοθούν στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας.
Επικοινωνία
Τ: 210 9211751 (Δευτ-Παρ. 11:00-16:00)
E: contact@hcp.gr.

 

You may also like...