Σεμινάρια των τριών: Ο Υπαρξισμός ως Ανθρωπισμός

seminarioooooooooooooooooooooooooooooooooooooΣεμινάρια των τριών: Ο Υπαρξισμός ως Ανθρωπισμός Με τις Βίκυ Αδάμου, Νία Παππά και Εύη Προύσαλη Συνεχίζουμε τα σεμινάρια γύρω από τα ζητήματα της φιλοσοφίας, της αισθητικής, της επιστήμης, της ψυχολογίας και του θεάτρου. Εφόδια απαραίτητα για την χειραφέτηση του ατόμου στη σύγχρονη κοινωνία. Η Θεωρητική κατάρτιση και η Πράξη που προσφέρονται στα σεμινάρια- μέσα από τις ποικίλες μορφές της σωματικής έκφρασης και σε συνδυασμό με την αυτογνωσία μέσω των ψυχοθεραπευτικών τεχνικών- είναι σημαντικά εργαλεία για έναν διαφορετικό τρόπο του ζην. Έτσι, τα σεμινάρια αυτά στοχεύουν στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, της διαδικασίας του αναστοχασμού και της αυτογνωσίας αξιοποιώντας ισάξια το σώμα και τον νου. Ο Υπαρξισμός ως Ανθρωπισμός, είναι ένα 10ωρο σεμινάριο το οποίο διαρθρώνεται σε τρία μέρη: α) στη θεωρητική παρουσίαση της φιλοσοφίας του Υπαρξισμού και της αντίστοιχης θεατρικής της έκφρασης μέσω της δραματουργίας των υπαρξιστών φιλοσόφων Σαρτρ και Καμύ β) στις δυνατότητες σωματοποίησης και έκφρασης της υπαρξιστικής φιλοσοφίας, με εργαλείο το σώμα και τον λόγο και γ) στην ανάδειξη της βιωματικής εμπειρίας του υπαρξιστικού ανθρωπισμού όπως αυτός αναδύεται μέσα από την καθημερινή πρακτική.

Η Βίκυ Aδάμου είναι ηθοποιός, performer και σκηνοθέτης. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη και της σχολής Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών ‘Βακαλό’. Έχει παρακολουθήσει σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων Κίνησης, Αυτοσχεδιασμού, Experiential Listening, Devised Theatre, Grotowski Αcting, Σκηνογραφίας, καθώς και σεμινάρια ψυχοκοινωνικής εκπαίδευσης σε γονείς. Συνιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του πρώτου Artistic Residency Centre για παραστατικές τέχνες, στην Αθήνα, το Κινητήρας studio. Ως μέλος του Κινητήρα Χοροθέαμα έχει συμμετάσχει σε πολλές παραστάσεις και φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις για ενήλικες και παιδιά. Παραδίδει σεμινάρια θεατρικού και κινητικού αυτοσχεδιασμού για ηθοποιούς, ερασιτέχνες και γονείς με παιδιά, με τους οποίους έχουν παρουσιάσει πολλές παραστάσεις στην Αθήνα και την επαρχεία.
Από το 2012 κυκλοφορεί το διαδικτυακό φωτορομάντζο της “Αρ Γιου Σείριους?”. Συνεργάζεται με τους “Splish-Splash” του Γιάννη Ο. και έχει υπάρξει μέλος της “Ομάδα δράσις” του Βασίλη Μυριανθόπουλου. Στο παρελθόν έχει δουλέψει με πολλούς σκηνοθέτες σε θέατρο και τηλεόραση. Επίσης δραστηριοποιείται σε τομείς όπως η Σκηνογραφία, η Ενδυματολογία και η Γραφιστική. Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα και είναι μητέρα δύο παιδιών.

H Εξαρμενία Παππά είναι ψυχολόγος (απόφοιτος ΕΚΠΑ), ψυχοθεραπεύτρια και εκπαιδεύτρια Gestalt (απόφοιτος του Gestalt Foundation Athens). Στην Αγγλία ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ψυχική Υγεία (MSc Mental Health Studies, Kings College London) καθώς και σπουδές στον χορό και την κίνηση ( PgCert Gestalt Body Process/ Certificate in Performance Studies in Dance, Birkbeck College London). Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια, συντονίζει ομάδες και σεμινάρια που συνδυάζουν την κίνηση και την ψυχοθεραπεία Gestalt,ομάδες στήριξης εκπαιδευτικών και σεμινάρια εκπαίδευσης ψυχοθεραπευτών Gestalt.

Η Εύη Προύσαλη είναι διδάκτορας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών, απόφοιτος Θεατρικών Σπουδών Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχιούχος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Μοριακή Βιολογία (Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ). Διπλωματούχος Ιστορίας της Τέχνης (Ελληνική Αρχαιολογική Εταιρεία). Κριτικός Θεάτρου στο διμηνιαίο περιοδικό Οδός Πανός και στις εφημερίδες Athens Voice (2014-σήμερα), Real News (2008-2010) και Το Ποντίκι (2011). Τακτικός συνεργάτης επιφυλλιδογράφος στις Αναγνώσεις της Κυριακάτικης ΑΥΓΗΣ (2012-σήμερα) και παλαιότερα συνεργάτης των εφημερίδων Ελευθεροτυπία (2002-2005) και Επτά Ημέρες και ΚΑΠΑ της Καθημερινής (2004-2006). Καθηγήτρια Θεωρίας του Θεάτρου, Ανθρωπολογίας του Θεάτρου, Σημειωτικής του Θεάτρου, Ιστορίας Θεάτρου και Δραματολογίας στο ΕΚΠΑ πρόγραμμα «Ακαδημία Πλάτωνος», σε Δημόσια ΙΕΚ, σε Δραματικές Σχολές και Πολιτιστικούς Οργανισμούς Δήμων. Συμμετοχή με εισηγήσεις σε Θεατρολογικά Συνέδρια και στο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας (ΕΚΠΑ Αύγουστος, 2013). Δημοσιεύσεις άρθρων σε ελληνικά επιστημονικά περιοδικά. Μέλος της Ένωσης Κριτικών Θεάτρου (2003) και μέλος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας (2010). Έχει επιμεληθεί δύο συλλογικά βιβλία, ενώ θεατρολογικά κείμενά της έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογικές εκδόσεις. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων: Κοινωνιολογία Θεάτρου, Φιλοσοφία, Φιλοσοφία της Αισθητικής, Διεπιστημονική προσέγγιση της Θεατρικής Τέχνης και Κριτική Θεώρηση της σύγχρονης σκηνικής πράξης.

Πότε: 23/1/2016 12.00-18.00 και 24/1/2016 11.00-15.00
Πού: Κινητήρας
Κόστος: 50 € (10% έκπτωση στους κατόχους κάρτας ανεργίας)
Δηλώσεις συμμετοχής: 210-9248328 ή στο info@kinitiras.com

Κινητήρας-Artistic Residency Centre
Διεύθυνση: Ερεχθείου 22, Ακρόπολη
Τηλ: 2109248328
info@kinitiras.com
www.kinitirastudio.com
Facebook page: Kinitiras-Studio
Twitter: https://twitter.com/KINITIRAStudio

You may also like...